Una dintre cele mai vechi vedete ale PRO TV se pregăteşte să renunţe la cariera din televiziune pentru a intra în politică. Este vorba despre Elena Lasconi, care spune că va părăsi postul din Pache Protopopescu după 24 de ani, cel mai probabil la începutul anului viitor, pentru a încerca să câştige Primăria Câmpulung Muscel, oraş unde are o casă şi de care este foarte ataşat.

Elena Lasconi s-a angajat la PRO TV încă din 1995, anul în care a fost înfiinţat postul, fiind iniţial prezentator şi corespondent al staţiei de la Deva. A realizat sute de reportaje cu şi despre minerii din Valea Jiului. După mineriada din 1999 a ajuns la PRO TV Bucureşti, unde a fost prezentator la Ştirile PRO TV de dimineaţă şi prânz. După aceea a fost corespondent special şi de război. A transmis de la cutremurul din Turcia din 1999, care a făcut aproape 20 de mii de victime.

De asemenea, Elena Lasconi a fost unul dintre corespondenţii care au transmis informaţii despre vizita Papei Ioan Paul al Doilea, eclipsa de Soare din 1999, campania “Nouă ne pasă” din 2000 (o campanie de ajutorare a sinistraţilor de la inundaţiile din Banat şi Transilvania). Elena Lasconi a fost ca jurnalist şi în Afganistan, scrie Adevărul.

Elena Lasconi ar putea deveni viitorul primar din Câmpulung Muscel

Vedeta PRO TV a explicat motivele care au determinat-o să candideze la Primăria Câmpulung Muscel, spunând că s-a săturat ca locuitorii acestui oraş să fie trataţi fără respect de actuala conducere.

“Ce pretenţii să avem, apropo de schimbare, când primarul de la Câmpulung (Liviu Ion Ţâroiu, PSD – n.red.) îi tratează pe oameni, la audienţe, cu aroganţa unui vechil. Şi nu pot să nu mă sperii de obişnuinţa în care ne scăldăm. Oare asta a fost, am acceptat să fim trataţi fără respect pe banii noştri? Eu, una, vreau să ies din amorţeala asta bolnăvicioasă şi aş vrea ca alţii să facă la fel. Mă ridic de pe canapea, fac paşi în afara zonei de confort pentru că m-am săturat doar să constat şi să adun frustrare. Nu vreau să mai fac parte din categoria celor care se iau cu mâinile de cap că «aoleu, cine ne conduce?!“ şi să încerc să fac ceva concret”, a declarat Elena Lasconi, într-un interviu pentru Adevărul.

Candidat independent sau pe lista unui partid?

Ea recunoaşte că nu are şanse drept candidat independent şi va fi nevoită să candideze pe lista unui partid politic. Lasconi spune că nu s-a decis încă asupra unui partid şi va hotărî asta, cel mai probabil, în luna ianuarie.

“Sunt o persoană raţională. Ca independent nu am nicio şansă în momentul ăsta. Ce vreau să reţii însă este că visul meu nu e să mă instalez pe un fotoliu, să-mi pun broşă şi să dau bine în poză. Chiar vreau să fac treabă! Pot, ştiu şi vreau! Eu am lucrat toată viaţa în echipă. Ca să fii primar şi să schimbi lucrurile, trebuie să treci proiectele prin Consiliul Local. Şi acolo ai nevoie de susţinere de mai mult de 50%. Doar dacă faci parte dintr-un partid, adică această echipă cu acelaşi crez ca al tău, poţi să mişti lucrurile.

Analizez toate opţiunile. Încă nu am luat o decizie. Suntem in prag de sărbători, probabil că discuţiile se vor amâna până în ianuarie”, precizează vedeta PRO TV.