Dan Barna a declarat într-un interviu luni că s-a ajuns la o decizie în coaliția de guvernare în ceea ce privește neînțelegerile legate de ministrul Sănătății. Astfel, vicepremierul a spus precizat că se va trece peste neînțelegerile legate de Vlad Voiculescu pentru că există „suficientă rațiune” între partenerii de guvernare.

„Poziția noastră este foarte clară. Îl susținem pe Vlad Voiculescu. Alianța USR PLUS îl susține pentru că ceea ce face este varianta corectă de reformă și de pași înainte în Sănătate. Că trebuie îmbunătățită comunicarea, categoric de acord. Că trebuie cizelat mai mult mesajul în care Vlad iese și explică măsurile, total de acord. Vlad nu este perfect. Nu este un diamant în ceea ce înseamnă managementul sistemului de Sănătate, dar este de departe cea mai bună opțiune pe care o avem în acest moment”, a declarat Dan Barna într-un interviu pentru Hotnews.

Atunci când muncești foarte mult, comunici mai puțin performant

Acesta a recunoscut că ministrul Sănătății are o problemă cu comunicarea și aceasta nu i-a ieșit de fiecare dată, dar motivează acest aspect prin faptul că Vlad Voiculescu muncește foarte mult.

„Vlad nu a stat deloc în dulap în aceste luni. Da, sunt de acord, nu i-a ieșit comunicarea corect. Atunci când muncești foarte mult, comunici mai puțin performant. Când ai o criză după alta, unele comunicări nu sunt foarte inspirate”, a spus vicepremierul Barna.

De asemenea, Dan Barna acuză o „campanie de linșaj mediat”, însă când i s-a spus că ministrul a oferit muniție, a recunoscut că „a avut poziționări mai puțin inspirate”.

Pe de altă parte, tot în cursul zilei de astăzi, copreşedintele USR PLUS a susţinut că responsabilitatea pentru situaţia de la Spitalul Foişor revine celor care au organizat evacuarea pacienţilor. El a completat că decizia de evacuare a spitalului pentru a-l transforma într-unul care se ocupă de tratarea pacienţilor cu COVID-19 a fost „corectă tehnic, necesară”, permiţând salvarea vieţii unor pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea