Situația din spitale, îngrozitoare! Gabriela Firea: E înfiorător ceea ce se întâmplă. Au murit cu zile

După doi de pandemie, Gabriela Firea a transmis că 80% dintre pacienții oncologici au decedat din cauza lipsei de acces la tratament.

„E înfiorător ceea ce se întâmplă. Sunt doi ani de viață prin pandemie. Toate țările s-au organizat. După ce ai promis că nu mai închizi toate spitalele generaliste pentru COVID, acum vii și spui că aceesta, acesta și acesta vor fi închise. Reprezentanții din domeniul sănătății spun că 80% dintre pacienții oncologici au decedat în pandemia de covid, au murit cu zile, în România, țară europeană, pentru că nu au mai avut acces la tratament, la întâlinirile cu medicul”, a declarat Gabriela Firea, la România TV.

Fostul primar critică partidele de la putere

De asemenea, Gabriela Firea a spus că România nu s-a pregătit „cu nimic” pe timp de vară, în timp ce „partidele de la putere s-au duelat”.

„Pe perioada verii, virusul nu are o putere așa de mare, noi nu ne-am pregătit cu nimic. Dimpotrivă, partidele de la putere s-au duelat, au avut congrese, aveau treabă cu bătăliile interne. Toată energia lor a fost focusată pe altceva în loc să fie pe pregătirea acestei perioade. S-au comportat că la doi ani de la pandemie o luăm de la capăt. E în primul rând o dezumanizare. A fost un pacient care s-a dus acasă cu trenul, după ce a fost operat.

Românii sunt asigurați prin Consitituție, fără discriminare. Nu poți ă spui că doar unii dintre bolnavi pot fi tratați, iar alții nu. Și așa ne-au plecat mulți medici din țară, nu e cazul să facem presiuni acum. Câtă vreme ei vor să impună doar un certificat verde care pledează doar pentru vaccinare e o mare problemă. Există o explicație pentru numărul mic al românilor care s-au vaccinat. În primul rând campaniile de vaccinare. Cred că era normal ca Guvernul să îi lase pe adevărații specialiști să le vorbească românilor. Dincolo de orice e vorba de viețile oamenilor. Eu sper ca AUR să nu se ascundă după bile și să voteze moțiunea de cenzură”, a completat aceasta.

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu