Sindicatele se revoltă împotriva Guvernului! Declarațiile ministrului Transporturilor au stârnit revolta angajaților Metrorex.

Cătălin Drulă a anunţat că a semnat mandatul Corpului de Control ca să verifice renegocierea contractului colectiv de muncă la Metrorex.

Sindicatele se revoltă împotriva Guvernului! Angajații Metrorex reacționează

Au crescut enorm salariile, iar acest lucru este inacceptabil şi lipsit de solidaritate faţă de milioane de români au fost afectaţi financiar din cauza pandemiei de coronavirus, susține Drulă.

În consecință, reprezentanţii “Unitatea” – Sindicatul Liber Metrou organizează, marţi, conferinţa de presă intitulată “Atacurile ministrului Cătălin Drulă asupra salariaţilor de la metrou”, potrivit unui comunicat remis de organizaţia sindicală a angajaţilor Metrorex.

Cătălin Drulă a scris luni, pe Facebook, că “unii dintre bogaţii tranziţiei au acaparat şi subjugat pentru ei şi interesele lor companiile statului, cum este cazul şi liderilor de sindicat (cartel) de la Metrorex”.

Potrivit ministrului de resort, câştigul mediu brut lunar per salariat al Metrorex, în anul 2020, era de 9.901 lei, iar în propunerea de buget de venituri şi cheltuieli pentru 2021 al companiei acesta este estimat la 12.739 lei.

Acesta a arătat, în context, că în mandatul Corpului de control, este trecută în mod explicit şi verificarea contractelor dintre Metrorex şi firma Sindomet Servcom, deţinută în proporţie de 100% de Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM).

Contractele cu Sindomet Servcom SRL

În mandatul Corpului de Control este trecut în mod explicit şi verificarea contractelor dintre Metrorex şi firma Sindomet Servcom SRL.

”Firma este deţinută în proporţie de 100% de Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM), al cărui preşedinte este domnul Ion Rădoi. Sindomet Servcom SRL a avut două contracte cu Metrorex: unul pentru spaţiile comerciale (expirat în 2018) prin care firma încasa 75% şi Metrorex doar 25% din valorificarea acestora.

Şi un contract pentru spaţiile de publicitate (expirat din 2019), din care Sindomet încasa 53%, iar Metrorex doar 47%.

S-a încercat prelungirea de facto a acestor contracte, Sindomet încasând în continuare sumele, dar Metrorex refuzând să încaseze partea sa (oricum PREA MICĂ) pentru că nu mai exista contract valabil. Corpul de Control va face lumină şi în această poveste”, a mai scris Drulă.