Simulare Evaluare Națională 2021. Ce subiecte au picat la Matematică?

Examenul a început la ora 09:00 iar elevii au avut două ore la dispoziție pentru a rezolva subiectele respective. Pozele pot fi văzute la finalul articolului.

Trebuie reamintit că media de admitere la liceu este formată din media de la Evaluarea Națională și media de absolvire a claselor V-VIII. Ponderea mediei de la Evaluarea Națională este de 80% iar ponderea mediei de absolvire a claselor V-VIII este de 20%. De asemenea, clasele de liceu nu mai pot depăși 30 de elevi.

Simulare Evaluare Națională 2021. Ce subiecte au picat la Matematică?

Luni, 29 martie, elevii au susținut prima probă a simulării pentru Evaluare Națională, cea la limba română. În cazul elevilor din partea minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, proba pentru Limba şi literatura maternă va fi susținută în data de 31 martie.

În cazul elevilor înmatriculaţi în unităţile de învăţământ din localităţile carantinate, calendarul aprobat de inspectoratele școlare arată că aceștia vor putea susţine simulări ale examenelor naţionale, cu prezenţă fizică, după încetarea măsurilor de carantinare. Totuși, acest termen nu trebuie să depășească data de 15 mai 2021.

Simulare Evaluare Națională 2021. Ce subiecte au picat la Matematică?

Este demn de menționat și că regulile simulării sunt identice cu cele de la examenele propriu-zise iar cei care le încalcă pot fi eliminați. În sălile de examen elevii sunt așezați câte unul în bancă, dar doar elevi din aceeași clasă, în ordine alfabetică.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații pot folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, pot utiliza numai creion negru. Hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen. Totodată, calendarul simulărilor pentru Evaluare Națională din acest an este următorul:

  • 29 martie 2021 – Limba și literatura română (probă scrisă)
  • 30 martie 2021 – Matematică (probă scrisă)
  • 31 martie 2021 – Limba și literatura maternă (probă scrisă)
  • 16 aprilie 2021 – Afișarea rezultatelor

Simulare Evaluare Națională 2021. Ce subiecte au picat la Matematică?

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea

Sursă foto secundare: Observatorul Prahovean