„Sufăr acum, trebuie să recunosc, dar viaţa merge înainte”, a declarat Halep la conferinţa de presă ce a urmat, potrivit site-ului WTA. Halep, care de luni va urca pe locul al doilea în ierarhia mondială, a indicat câteva lucruri care au făcut diferenţa în semifinala de joi, a doua pentru ea la Melbourne, după ce în 2018 a pierdut finala cu Caroline Wozniacki.

„Cred că puteam fi mai curajoasă la punctele importante. Nu am făcut asta. Poate că am fost un pic defensivă la acele mingi şi nu am putut prelua controlul punctului”, a afirmat românca. Halep, care s-a înclinat în două seturi, a avut patru mingi de set în primul act, două la 6-5 şi alte două în tiebreak, la 7-6 şi 8-7. De asemenea, a condus cu 5-3 în setul al doilea.

„Muguruza a servit foarte bine în momentele importante. Returul meu nu a fost grozav azi. Cred că a fost un meci bun pentru amândouă, dar ea a fost mai puternică pe final. În momentele importante ea a jucat mai curajos”, a concluzionat Halep.

Halep, a patra favorită la Melbourne, va primi un cec de 1.040.000 dolari australieni şi 780 de puncte WTA. Simona fusese învinsă în optimi la ediţia de anul trecut, informează Agerpres. Garbine Muguruza va juca în finală cu americanca Sofia Kenin (15 WTA), care a dispus în prima semifinală de liderul mondial, australianca Ashleigh Barty, cu 7-6 (8/6) 7-5, un scor aproape identic cu cel din a doua semifinală.

După semifinala câştigată împotriva Simonei Halep, Garbine Muguruza a părut foarte încrezătoare şi a dat de înţeles că se aştepta la victorie. De altfel, scorul întâlnirilor directe dintre cele două jucătoare era 3-2 pentru iberică înaintea meciului de la Australian Open.

„Am început acum două săptămâni, dar gândeşti fiecare meci în parte. Mai am un joc. Nu m-am gândit că Simona e în faţa mea. Ştiam că o să fie un meci greu cu Simona Halep. Am rămas aproape de ea, am dat tot ce am putut. Mai am rezerve, acum trebuie să mă recuperez bine”, a spus Muguruza, aflată în acest an pentru prima dată în carieră în finala de la Melbourne.