Probleme imense pentru Simona Halep. Cea mai bună jucătoare de tenis din România a rămas pur şi simplu fără cuvinte. Datoria familiei sale a ajuns la trei milioane de euro.

Simona Halep, în stare de şoc

Simona Halep este în stare de şoc. Imperiul imobiliar al familiei sale este aproape de prăbuşire. Unele dintre investițiile familiei s-au dovedit a fi, cel puțin pentru moment, neprofitabile.

Simona Halep a câștigat peste 37 de milioane de dolari din tenis și a ales să investească o parte destul de importantă de bani în afaceri imobiliare alături de familia ei. Unul din proiectele importante ale familiei Halep îl constituie un cartier de blocuri de locuințe ridicat în zona Mamaia Nord, aproape de plajă.

Lucrurile nu stau prea bine în ceea ce privește cartierul de blocuri de la Mamaia. Firma lui Nicolae Halep, New Concept Imob SRL, avea la sfârșitul anului 2019 (data ultimului bilanț depus la Ministerul Finanțelor) datorii de peste 15 milioane de lei (peste 3 milioane de euro), la o cifră de afaceri în scădere față de anul anteriior (120.298 lei în 2019 față de 541.710 lei în 2018).

Asta înseamnă că afacerea a mers mai rău, chiar dacă profitul a crescut ușor (de la 266.349 lei în 2018 la 337.123 lei în 2019).

Firma familiei Halep a declarat că are în conturi 376.164 de lei și datorii de recuperat în valoare de 398.161 lei.

Activele imobilizate ale firmei (terenuri, construcții, etc) abia se apropie de 15 milioane de lei, ceea ce înseamnă că dacă acum ar vinde tot ce are, firma nu ar putea să-și acopere datoriile în totalitate. Fratele Simonei Halep a avut în 2019 un număr mediu de 5 angajați.

Segmentul imobiliar nu a fost atins de criza sanitară, iar prețurile la apartamente s-au menținut și chiar au crescut pe alocuri. Cifrele vor deveni publice însă abia peste câteva luni, conform wowbiz.ro.

Simona Halep nu renunţă la imobiliare

Chiar şi aşa, Simona Halep nu are de gând să renunţe la afacerile imobiliare. Vrea să ridice o clinică privată și un hotel la Constanța. De asemenea, ea a mai achiziționat un hotel și în Poiana Brașov, cu câțiva ani în urmă.

Sportiva a investit și în alte câteva imobile în Constanța, și-a achiziționat o vilă în cartierul Primăverii și câteva apartamente în zona Nordului din Capitală.

Sursa foto INQUAM / Mircea Rosca