Va participa Simona Halep la Jocurile Olimpice?

Simona Halep va rata participarea la Jocurile Olimpice de vară de la Paris din acest an. Evenimentul sportiv este programat să înceapă pe 26 iulie și să se încheie pe 11 august.

Conform mesajului transmis de Federația Română de Tenis, Simona Halep nu a îndeplinit criteriile de calificare bazate pe clasament și, prin urmare, nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris.

Federația a transmis că, deși ITF a făcut o excepție pentru  Halep în ceea ce privește prezența la Billie Jean King Cup și i-a permis participarea la Olimpiadă, aceasta nu va putea lua parte la Jocurile Olimpice din cauza poziției sale în clasament.

În urmă cu câteva zile, ITF a anunțat lista jucătoarelor eligibile pentru Jocurile Olimpice, iar Simona Halep nu se regăsește printre acestea.

Halep nu a beneficiat de clasamentul protejat, unde ocupa locul 10 înainte de suspendare.

„Deși ITF a făcut excepție în cazul Simonei Halep în ceea ce privește prezenta în Billie Jean King Cup şi i-a dat verde pentru Olimpiada, Simona nu va putea participa la Jocurile Olimpice din cauza locului ocupat în clasament.

În urma cu câteva zile, ITF a anunțat jucătoarele eligibile pentru Jocurile Olimpice, iar Simona nu se afla printre ele. Simona nu a beneficiat de clasamentul protejat, locul 10, pe care îl ocupa înainte sa fie suspendată”, a precizat federația pentru Antena 3.

Pentru Halep, în vârstă de 32 de ani, aceasta ar fi fost ultima ocazie de a concura la Jocurile Olimpice. Ultima dată când a participat la JO a fost în urmă cu 12 ani.

Simona Halep
SURSA FOTO: simonahalep.com

Simona Halep a avut o scrisoare de susținere de la Darren Cahill

Gabriel Moraru, directorul general al Federației Române de Tenis și responsabil de echipa României pentru Jocurile Olimpice, a declarat că a reușit să depună cererile pentru obținerea unui wild-card pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

El a depus cererile atât pentru Simona Halep, cât și pentru Irina Begu.

Amintim că, în prezent, Simona Halep ocupă locul 1.146 în clasamentul WTA. Irina Begu, în schimb, ocupă locul 128.

Gabriel Moraru a declarat că luni, pe 15 aprilie, a depus dosarul, împreună cu formularul necesar și cele două scrisori de susținere din partea avocatului lui Halep și a lui Darren Cahill.

Totodată, a adăugat că marți a depus documentele și pentru Irina Begu. Și ea a dorit să beneficieze de o excepție.

Moraru a menționat că există posibilitatea de a ajunge la numărul maxim de sportive acceptate. El speră să aibă norocul de a obține măcar una dintre excepții. Asta ar crea o competiție strânsă.

„Luni (n.r. 15 aprilie) am depus dosarul, formularul respectiv și cele două scrisori de susținere din partea avocatului Simonei Halep și a lui Darren Cahill.

Totodată, în cursul zilei de ieri (n.r. marți) am depus și pentru Irina Begu, care și-a arătat și ea interesul de a obține o excepție.

S-ar putea să ajungem, sper să avem norocul să  ajungem la maximum de sportive acceptate. Avem fete care sunt în cursă, avem cele două excepții. Dacă reușim să primim măcar una dintre ele, avem bătaie mare”, a declarat Gabriel Moraru.