Un mare plus în plină pandemie a fost acela de a scăpa de restricții, de a sta o săptămână fără mască, fiind necesară doar în spațiile închise. Cei care călătoresc în Sharm El Sheikh trebuie să facă un test PCR și trebuie să completeze un formular de localizare. Nu trebuie să te îngrijorezi de o posibilă infectare deoarece sunt extrem de puține cazuri, 7-8 pe lună. Mai mult, până pe 30 aprilie, românii sunt scutiți de viza de intrare în Egipt.

Eu am călătorit cu Christian Tour, care are oferte excelente în această perioadă. Poți să te bucuri de vacanță cu foarte puțini bănuți. Vezi aici ofertele!

Ce trebuie să știi nepărat când ajungi acolo

Se acceptă euro și dolari, dar poți schimba banii și în lire egiptene, 1 dolar = 16 lire, 1 euro = 18 lire. Apa de la robinet nu este potabilă, iar internetul nu este foarte bun. De preferat ar fi să vă cumpărați o cartelă de acolo, care costă în jur de 35 de dolari, depinde de cât internet doriți. Provocarea începe în bazar, unde, neapărat trebuie să negociezi cu vânzătorii pentru a obține un preț mai bun.

Pentru cei care nu știu ce să-și pună în bagaj, recomand să aveți încălțăminte comodă, articole de plajă, dar și câteva hăinuțe groase. Serile sunt mai răcoroase în această perioadă. Neapărat să aveți ceva pentru țânțari! Crema de soare și ochelarii nu trebuie să lipsească.

Unde te cazezi în Sharm El Sheikh

Există resorturi pentru toate buzunarele. Un hotel de 5 stele, dar care are un preț excelent, este Savoy. Prețurile pornesc de la 337 de euro, pachet în care vei beneficia de 7 nopți de cazare, mese incluse și zbor. Vezi AICI ofertele!

Savoy, Sharm El Sheikh

Luxul la el acasă

Cei care vor să aibă o vacanță de lux pot alege Steigenberger Alcazar, Rixos, Royal Monte Carlo sau Le Baron.

Le Baron

Preferatul meu a fost Steigenberger Alcazar, care merită cu desăvârșire cele 5 stele pe care le are. Designul interior, peisajele, piscina, dar și mâncare te vor face să te intorci încă o data în această locație.

Steigenberger Alcazar

Un alt resort care m-a impresionat a fost Royal Monte Carlo. Servirea și atitudinea personalului au fost impecabile. Combinația de stânci, verde, flori, mare și plajă este perfectă.

Royal Monte Carlo

Mâncarea tradițională este încă un motiv pentru care ar trebui să mergi în Egipt. Salata tabouleh, hummusul, fructele de mare, vinetele cu tahini sunt un adevărat deliciu.

Royal Monte Carlo

Locurile pe care nu trebuie să le ratezi

Cei care vor să evadeze din resort, au la dispoziție mai multe opțiuni. Pot urca pe Muntele Sinai, pot vizita Mănăstirea Ecaterina, cea mai veche mănăstire până la car efaci două ore cu autocarul. Potrivit guvernatorului Sinaiului de Sud, un million de turiști vizitează orașul Sfânta Ecaterina anual. Din păcate, mănăstirea poate fi văzută doar de afară, nu se intră în interior.

Guvernatorul Sinaiului de Sud

„Avem cea mai veche mănăstire, Sfânta Ecaterina. Am dat ordin pentru a mări aeroportul din oraș. Trebuie să vizitați Piața Veche și muzeul nou deschis.”, a spus guvernatorul pentru delegația Christian Tour.

Al Mustafa Mosque

Cei dornici de aventură trebuie să facă neapărat excursie cu ATV-ul prin deșert. Contra cost, poți opta pentru safari mix cu cină beduină.

Nu trebuie să ratezi excursia la Cairo, acolo unde poți vizita Piramidele și Sfinxul. Excursia cu autocarul durează 7 ore dus și 7 întors și costă 175 de dolari. Cei care doresc să zboare până acolo vor achita 280 de dolari. În oreț aveți inclus cazarea pentru o noapte, cina, prânz, vizitele la Muzeul Egiptean, Piramide și Sfinx. Ghidul va fi mereu alături de voi pentru a vă simți în siguranță. Intrările se plătesc separate.

Cairo, Piramide

Scuba Diving în Marea Roșie

Cei pasionați de scuba diving nu trebuie să rateze coralii superbi, peștii colorați și apa turcoaz din Marea Roșie. Este o experiență de neuitat, care îți va rămâne ca o frumoasă amintire. Scufundarea costă 20 de dolari, iar pozele se plătesc separat.

Scuba diving

Cei care vor să descopere apele Mării Roșii, pot alege o excursie cu barca, care costă 35 de dolari. Veți avea 3 opriri unde puteți face scuba diving și snorkeling. Noi am ajuns pe Insula Albă, o porțiune de nisip în mijlocul mării, unde apa este de vis, iar toată lumea oprește pentru a înota.

Insula Albă

Turiștii mai pot merge la delfinariu, acolo unde pot înota cu delfinii, pot face sporturi nautice, pot vizita Parcul Național, Insula Tiran sau pot face turul orașului.

Toate aceste locuri își merită toți banii și nu vei regreta că ai făcut această alegere. Vei rămâne cu amintiri superbe și cu o experiență de neuitat. Pentru a vă convinge vă las mai jos mai multe fotografii. Enjoy!