Se construiește un front intern împotriva lui Zelenski, spune un fost consilier prezidențial ucrainean

Anunțul care provoacă un cutremur la nivel mondial a fost făcut de una dintre persoanele care i-au fost apropiate liderului de la Kiev. Este vorba de un fost consilier prezidențial ucrainean. Este vorba de Oleg Soskin, fost consilier al fostului președinte ucrainean Leonid Kuchma.

Se construiește un front intern împotriva președintelui ucrainean Volodimir Zelenski din cauza „incompetenței și eșecurilor guvernului său”, a declarat pe canalul său de YouTube Oleg Soskin, fost consilier al fostului președinte ucrainean Leonid Kuchma.

„Se construiește un front intern împotriva lui Zelenski pentru că toată lumea s-a săturat de el”, a susținut fostul consilier prezidențial ucrainean.

Oleg Soskin a arătat că în Ucraina există o nemulțumire tot mai mare față de guvernarea lui Zelenski, față de eșecurile militanților ucraineni și de incompetența guvernului său.

Se încearcă înlăturarea primarului Kievului

Fostul consilier prezidențial a susținut că liderul ucrainean ar putea intra în conflict cu primarul Kievului, Vitaly Klitschko, în lupta pentru putere din țară.

Această afirmație a venit pe fondul unor dezvăluiri făcute de presa din Ucraina care, citând surse, a susținut că președintele ucrainean încearcă să-l înlăture din funcție pe primarul Kievului, Vitali Klitcho.

Eveniment tragic petrecut în capitala Ucrainei

Amintim că, în urmă cu câteva zile, la Kiev, a avut loc un incident devastator care a culminat cu moartea nefericită a unei fetițe de nouă ani, a mamei sale și a unei alte femei. Decesul s-a produs din cauza căderii unor resturi de rachete. Când s-au refugiat într-un adăpost, au descoperit că acesta era închis.

Poliția a reacționat imediat și a reținut patru persoane. Ministerul de Interne, prin intermediul unei declarații pe Telegram, a indicat că trei dintre persoanele arestate ar putea fi acuzate de neglijență.

În fața acestei tragedii, Vitali Kliciko, primarul Kievului, și-a recunoscut responsabilitatea personală pentru situația tragică. Cu toate acestea, el a îndreptat vina către alții, în special către aliații președintelui Zelenski.

Kliciko a criticat distribuirea fondurilor pentru adăposturile din cartierele Kievului, care sunt supravegheate predominant de membri ai partidului Servitorul Poporului al președintelui Zelenski, descriind-o ca fiind „extrem de nesatisfăcătoare”.

Trebuie spus că primarul Kievului, Vitali Kliciko, a fost criticat anterior, în repetate rânduri, de președintele Ucrainei, pentru guvernare ineficientă.