Serviciul Secret de la MAI are un nou șef! A fost unicul candidat

Serviciul Secret din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) are un nou șef în persoana colonelului Tiberiu Silviu Dumitrache, fiind singurul candidat pentru funcție. El a fost împuternicit încă din 2020 la șefia DGPI prin ordinul ministrului de atunci, Marcel Vela.

Menționăm că Tiberiu Silviu Dumitrache este ginerele lui Liviu Luca, fost lider sindical și unul dintre apropiații lui Sorin Ovidiu Vântu. Ambii se află acum în închisoare, unde execută mai multe pedepse.

Tatăl lui Tiberiu Silviu Dumitrache, implicat într-unul dintre cele mai cunoscute dosare penale

Tatăl noului șef al Serviciului Secret din MAI este coloner SRI în rezervă și este implicat  într-unul dintre cele mai cunoscute dosare penale, în care au fost protagoniști ai Serviciului Român de Informații.

Gheorghe Dumitrache a fost condamnat, în anul 2012, împreună cu generalul SRI, Ovidiu Soare, la trei ani de închisoare cu suspendare.

Socrul său a fost condamnat la zece ani de închisoare

Socrul său, omul de afaceri Liviu Luca, are de executat zece ani de închisoare. Tribunalul Prahova a decis la vremea respectivă ca pedepsele primite în patru dosare penale să fie contopite.

Curtea de Apel Ploiești a respins ca nefondată contestația formulată de Liviu Luca împotriva sentinței penale din data de 9 august 2018, pronunțată de Tribunalul Prahova.

Omul de afaceri a fost condamnat în mai multe dosare penale, printre care cel privind falimentarea companiei Petromservice.