Pfizer mută decisiv pe piaţa vaccinurilor anti-COVID!

Vaccinare şi pentru copiii de peste 5 ani

Serul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech ar putea fi folosit, în curând, şi pentru copii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani.

Compania germană BioNTech urmează să ceară, în următoarele săptămâni, autorizarea vaccinului său anti-COVID pentru această grupă de vârstă, la nivel mondial.

Pregătirile pentru lansare sunt pe drumul cel bun, afirmă doi dintre directorii companiei pentru jurnaliştii germani de la Der Spiegel, transmite agenţia Reuters.

Ugur Sahin: Lucrurile arată bine, totul merge conform planului

“În următoarele câteva săptămâni vom depune la autoritățile de reglementare rezultatele studiului nostru făcut pe copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani și vom cere aprobarea vaccinului pentru această grupă de vârstă”, afirmă Oezlem Tuereci, unui dintre fondatorii BioNTech.

“Lucrurile arată bine, totul merge conform planului”, spune şi Ugur Sahin, celălalt fondator al companiei din Germania.

Vaccinul nu va fi identic cu cel prezent acum pe piaţă, el urmând să fie adaptat pentru copii, a precizat Tuereci.

În acest moment, vaccinul Pfizer-BioNTech are aprobare pentru a fi folosit la adulţi şi la copiii cu vârsta de peste 12 ani.

EMA aprobă a treia doză de vaccin Pfizer pentru statele membre UE

În altă ordine de idei, Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) a transmis că statele membre ale Uniunii Europene pot începe, în cazul în care își doresc acest lucru, administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID.

Recomandarea se referă, deocamdată, doar la vaccinul anti-COVID al Pfizer-BioNTech. Trebuie menționat că există și o evaluare accelerată și pentru vaccinul produs de Moderna.

Specialiștii EMA spun că această doză este necesară în primul rând pentru persoanele care au avut un răspuns imun slab la primele două doze, dar o recomandă și pentru persoanele care nu au avut o astfel de problemă.

Agenţia nu a dat un raport final pe acest subiect, dar oficialii spun că statele membre pot merge înainte cu administrarea celei de-a treia doze. Suprarapelul trebuie administrat la cel puțin 6 luni de la a doua doză, la persoane care au cel puțin 16 ani.

Sursă foto: Dreamstime