Viața dublă a lui Vladimir Putin! Președintele rus este unul dintre cei mai cunoscuți și mai controversați lideri politici, mai ales din cauza ofensivei împotriva Ucrainei.

Cu toate acestea, se știu foarte puține despre viața sa personală.

Vladimir Putin ar avea cel puțin două fiice

Vladimir Putin și-a dorit să ascundă detaliile privind viața sa privată și chiar și relațiile sale din interiorul Kremlinului. În anul 2012, The Daily Mail chiar a scris într-un articol că este „tabu” să se vorbească despre familia sa.

Acest lucru începe însă să se schimbe. Odată cu izbucnirea războiului din Ucraina. Sancțiunile occidentale impuse Rusiei și asociaților săi s-au concentrat, în principiu, pe bunurile președintelui rus și pe cercul său de putere. Astfel însă, au ieșit la iveală și informații în ceea ce privește membrii familiei lui Vladimir Putin.

Potrivit The Daily Mail, este de notorietate publică faptul că liderul de la Kremlin este tatăl a cel puțin două fiice, pe care le-a avut cu fosta sa soție, Liudmila Oceretnaia. Cei doi s-au căsătorit în anul 1983, dar au divorțat în 2013, după 30 de ani de căsnicie.

Fiica cea mare a lui Vladimir Putin se numește Maria Vladimirovna Putina. Este cunoscută și sub numele de Maria Voronţova (sau Maria Faassen când s-a căsătorit). Aceasta poartă numele mamei lui Putin Maria Ivanovna Șelomova.

Președintele rus ar fi chiar și bunic

Se spune că liderul de la Kremlin este, de asemenea, bunic. Fiica lui cea mare s-a căsătorit cu afaceri olandez Jorrit Faassen și au împreună un fiu. Au divorțat însă în 2022. Maria a locuit alături de fostul soț și fiul lor în Țările de Jos.

Asta până când, potrivit The New York Post, cuplul s-a simțit foarte inconfortabil din cauza doborârii zborului MH17 pe cerul ucrainean în 2014. Reconstrucția arată că Vladimir Putin a fost cel care „a furnizat racheta care a doborât 193 de compatrioți ai săi pe cerul ucrainean”.

Presupusa a doua fiică, Katerina Tihonova s-a născut de fapt Ekaterina Vladimirovna Putina. The Daily Mail relatează că și-a schimbat numele după cel al bunicii materne, Șkrebneva. Potrivit sursei citate, aceasta a fost vicepreședinte pentru expansiune și marketing pentru World Rock and Roll Confederation, organismul responsabil pentru competițiile internaționale de freestyle rock.

Se presupune că ar exista chiar și o a treia fiică. Aceasta s-ar numi Luiza Rozova (alias Elizaveta Krivonogikh). Nu a fost însă recunoscută niciodată de Vladimir Putin. Potrivit The Daily Mail, președintele rus ar mai avea avea alți copii, mai mici decât Luiza Rozova.

Sursa citată mai spune că liderul de la Kremlin ar mai avut o relație cu fosta gimnastă Alina Kabaeva.