Marea greșeală a lui Vladimir Putin! Șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a spus dezvăluit este eroarea pe care o comite președintele rus, în contextul războiului din Ucraina.

Marea greșeală a lui Vladimir Putin

Potrivit lui Lloyd Austin, Vladimir Putin crede că „poate rezista mai mult decât noi” și că sprijinul pentru Ucraina va slăbi.

Șeful Pentagonului a spus, de asemenea, de ce Ucraina este importantă pentru Statele Unite și pentru lume.

Lloyd Austin
SURSA FOTO: Wikipedia

„Nu este vorba despre o țară care nu este în stare să facă nimic. Acum, atât în Israel, cât și în Ucraina, democrațiile se luptă cu dușmani nemiloși care vor să le anihileze. Iar noi (SUA – n.r.) nu vom lăsa Hamas sau Putin să câștige.

Și nu-i vom lăsa pe dușmanii noștri să ne dezbine sau să ne slăbească. Așa că, în timp ce creștem sprijinul în Israel, rămânem concentrați asupra Ucrainei”, a declarat el, potrivit Ukrainska Pravda.

„Mai presus de toate, acest lucru se datorează trupelor incredibil de curajoase ale Ucrainei. Dar realizările Ucrainei decurg și din conducerea bilaterală a SUA – și din alianța de aproximativ 50 de țări pe care am creat-o”, a adăugat Lloyd Austin.

„Acum, în ciuda izolării sale, Putin crede că poate rezista mai mult decât ucrainenii. Dar se înșeală. Putin crede, de asemenea, că poate rezista mai mult decât noi.

El crede că alianța noastră se va diviza, că voința noastră va dispărea și că democrația noastră va fi pur și simplu distrasă. Și trebuie să continuăm să fim clari cu poporul american în legătură cu mizele din Ucraina”, a mai spus acesta.

Șeful Pentagonului a mai afirmat că Rusia duce un război nedrept de agresiune imperială în timp ce Ucraina se apără. Potrivit lui, „acest lucru oferă Ucrainei avantajul strategic uriaș al unei cauze juste”.

De ce este Ucraina importantă pentru SUA și pentru întreaga lume

Lloyd Austin a reiterat că Ucraina are o mare importanță pentru SUA și pentru întreaga lume din patru motive-cheie:

  • Războiul lui Putin este o amenințare serioasă și directă la adresa securității în Europa și dincolo de ea.
  • Agresiunea lui Putin este o provocare clară pentru aliații NATO ai SUA.
  • Brutalitatea deliberată a Kremlinului este un atac la adresa valorilor comune ale democrației și decenței.
  • Războiul lui Putin este un atac frontal asupra ordinii internaționale bazate pe reguli.

„Așadar, rezultatul acestei lupte va defini securitatea globală pentru următoarele decenii. Iar noi nu avem opțiunea de a sta deoparte”, a mai spus șeful Pentagonului.

Vladimir Putin are șanse să câștige în Ucraina

Amintim că pentru prima oară de la declanșarea invaziei ruse în Ucraina, sunt indicii că Vladimir Putin ar putea câștiga acest război. Potrivit The Economist, principala armă a liderului de la Kremlin pare să fie absența unei viziuni strategice clare din partea Europei.

Președintele Rusiei a mobilizat țara într-un conflict armat și și-a consolidat controlul asupra puterii. Putin a achiziționat în mod activ muniție din surse străine. El contribuie la consolidarea unei poziții globale în sud, orientată împotriva Statelor Unite.

Putin subminează convingerea Occidentului că Ucraina poate și trebuie să iasă din război ca o democrație europeană înfloritoare. Mai multe puteți citi aici.