Franța a avertizat SUA în 2015 despre laboratorul din Wuhan

În 2015, oficialii francezi de informații au avertizat Departamentul de Stat al SUA și propriul minister de Externe cu privire la reducerea colaborării convenite de către China, a declarat pentru The Daily Caller fostul oficial al Departamentului de Stat, David Asher, acum membru senior al grupului de reflecție al Institutului Hudson.

Până în 2017, francezii „au fost dați afară” din laborator, iar cooperarea a încetat. În acest context, oficialii francezi au avertizat Departamentul de Stat că au îngrijorări serioase cu privire la motivațiile chinezești, informează David Asher, notează The Daily Signal.

Departamentul de Stat a susținut în ianuarie 2021, la sfârșitul administrației Trump, că laboratorul Wuhan s-a angajat în cercetări clasificate în numele armatei chineze încă din 2017.

China nu mai aprobă verificarea laboratorului

Joi, China a declarat că nu va permite Organizației Mondiale a Sănătății să inspecteze în continuare laboratorul. În același timp, China a blocat accesul la înregistrări importante din laborator.

David Asher spune că Statele Unite ale Americii au fost atrase de către China pentru a avea acces la tehnologia, cunoștințele și suportul material american, subliniind că nu este singurul sector în care China a acționat în acest mod.

Între octombrie 2009 și mai 2019, Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională a acordat 1,1 milioane dolari Alianței EcoHealth din SUA pentru un sub-acord cu Institutul de Virologie Wuhan, potrivit Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională.

Alianța EcoHealth a primit, de asemenea, finanțare de la Agenția de Reducere a Amenințării Departamentului Apărării, care a fost subcontractată laboratorului Wuhan, a informat revista New York. Subvențiile Institutelor Naționale de Sănătate acordate Alianței EcoHealth în valoare totală de 600.000 de dolari între 2014 și 2019 au fost subcontractate Institutului de Virologie Wuhan.

”Institutele Naționale de Sănătate, Departamentul de Apărare și Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională ar fi trebuit să înceteze trimiterea de fonduri federale americane către laboratorul Wuhan atunci când francezii au avertizat Departamentul de Stat în 2015”, a spus Asher.

Sursă foto: Dreamstime