Raed Arafat, vestea așteptată de mulți români! Când se termină valul 4?

Conform celor spuse de Raed Arafat, autoritățile speră să trecem de valul 4 „prin luna decembrie, ianuarie”.

Spitalele militare modulare sunt la capacitatea loc maximă. Sunt activate și cele două spitale de la Constanța și Timișoara. La Lețcani o să-și reia activitatea. Deja avem lista personalului pe care îl asigură Iașiul și mai este o completare la personalul respectiv prin detașare. Va începe cu un număr de paturi și va crește în 48 de ore la un număr mai mare, pentru că se așteaptă un stocator de oxigen care să ajungă. Astăzi și ieri au fost discuții în acest sens.

Mai avem unitățile mobile de ATI care două sunt operaționale și sunt trei care le putem trimite la solicitare oriunde este nevoie, cu condiția să le asigurăm personalul. De altfel, cu acordul Ministerului Sănătății a fost emis un ordin prin care se amână examenul de specialitate pentru aproape 120 de rezidenți de terapie intensivă, până în luna ianuarie, astfel încât să putem să detajăm rezidenții acolo unde este nevoie de ei, urmând să susțină proba practică către sfârșitul anului, prin luna decembrie, ianuarie, când sperăm să trecem de acest val. A fost o deczie de a găsi încă 120 de rezidenți care sunt aproape speciliști, le lipsește doar ultima probă de examen, dar care vor fi de foarte mare folos în lupta cu acest virus”, a declarat Raed Arafat.

Reguli clare pentru toți românii

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat, a vorbit, miercuri seara, la News Hour with CNN, difuzată la Antena 3, despre soluțiile oferite managerilor de spitale. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) spune că soluția este respectarea tuturor regulilor de prevenire stabilite de pompieri.

Acesta spune că este important să reducem presiunea pe sistemul sanitar, făcând apel la oameni să se vaccineze.

„Soluția este să respectăm toate regulile care sunt regulile de prevenire stabilite cu pompierii. Să ne îngrijim de bolnavi, să încercăm să reducem impactul pe sistemul sanitar, cât mai mulți să se vaccineze, măcar să nu mai ajungă în Terapie Intensivă. Noi încercăm să creștem capacitățile în siguranță. Asta nu înseamnă că putem garanta un risc 0, pentru că nicăieri în lume nu se garantează un risc 0”, a declarat Raed Arafat.