Florin Roman, liderul deputaţilor PNL, îşi doreşte convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, cu scopul de a se supune la vot proiectul liberalilor privind tăierea pensiilor speciale.

Cu această ocazie, Roman îi provoacă pe cei din PSD să voteze tăierea acestor pensii pentru ca Guvernul să aibă bani pentru alocaţiilor majorate ale copiilor, iar PSD să dovedească că „nu a votat creşterea alocaţiilor doar în interes electoral”.

Mesajul postat de Florin Roman pe pagina sa de Facebook

„#PSD sa voteze tăierea pensiilor speciale pentru plata alocatiilor

In calitate de lider al deputatilor PNL, am propus colegilor mei sa solicitam convocarea unei sesiuni extraordinare, in care sa supunem votului proiectul de lege al PNL privind tăierea pensiilor speciale.

Din economia rezultata din tăierea pensiilor speciale, guvernul ar avea resursele financiare necasare pentru plata alocatiilor majorate, in urma votului de la sfârșitul lunii decembrie, din parlament. Tot in decembrie, Comisia de munca a Camerei Deputatilor a dat un raport de adoptare a proiectului PNL care prevede tăierea pensiilor speciale pentru parlamentari, magistrați, personal aeronautic, diplomați, funcționari ai Curtii de conturi etc. Proiectul de lege al PNL aloca pensii de serviciu doar pentru militari și polițiști.

In mod surprinzător, raportul de adoptare nu a fost “ridicat” pe site-ul Comisiei de munca și nici nu a fost trimis plenului, astfel încât el nu a putut fi supus votului in ultima săptămâna din sesiunea parlamentara. Urgentă adoptării acestui proiect de lege este determinata de necesitatea finanțării legii adoptată de parlament, privind dublarea alocatiilor pentru copii.

Solicitam PSD și președintelui Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, sa rupa frăția cu pensiile speciale și sa votam proiectul de lege al PNL in sesiune extraordinara. In acest fel, PSD poate dovedi ca nu a votat creșterea alocatiilor doar in interes electoral, după ce anul trecut a votat împotriva demersului PNL. De la 1 ianuarie a.c., alocatiile copiilor au crescut cu 100% din rata inflației, urmare a unei legi inițiata de PNL. Așadar alegeți domnilor pesediști: ori pensii speciale, ori alocații pentru copii!”

PNL susţine majorarea alocaţiilor, dar numai dacă măsura este sustenabilă

Impactul asupra bugetului, dacă ar fi dublate alocațiile în 2020, este calculat la 6 miliarde de lei. Liberalii doresc o majorare a alocaţiilor copiilor, însă cu condiţia ca aceasta să fie sustenabilă, spune deputatul PNL Dan Vâlceanu.

”Văd că o marotă a PSD este să luăm bani de la serviciile secrete. Și dacă am desființa toate serviciile secrete din România, tot nu am avea bani pentru dublarea alocațiilor. Bugetul lor este, în total, de 5 – 5,5 miliarde de lei. Vă dați seama despre ce vorbim?”, a declarat deputatul PNL pentru Digi24. El a adăugat că românii au nevoie și de autostrăzi, de investiții, nu doar de pensii și alocații.