Hotărârea vizează activitatea cu publicul a operatorilor economici de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor din municipiul Galaţi, în comunele Cuca, Şendreni şi Vânători, unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 cazuri la o mie de locuitori, se suspendă până pe 12 octombrie inclusiv.

Prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare

Pentru aceste unităţi de alimentaţie publică este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective, iar activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi.

Trebuie menționat că organizarea şi desfăşurarea activităţii teatrelor sau cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte în municipiul Galaţi se suspendă în perioada 6-12.10.2020, inclusiv.

De asemenea, în aceeaşi perioadă se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc din cele patru localităţi, dar şi spectacolele, concertele, festivalurile publice şi private sau alte evenimente culturale desfăşurate în aer liber.

La nivelul judeţului Galaţi, organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localităţi.

Toate instituţiile publice şi private, precum şi operatorii economici care îşi desfăşoară activitatea în cele patru localităţi îşi vor desfăşura activitatea prin organizarea programului de lucru în regim de muncă la domiciliu / telemuncă, iar în cazul în care acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru.

Ce a spus Nelu Tătaru despre restricționarea sărbătorilor religioase

Nelu Tătaru a anunțat că a fost luată decizia permiterii sărbătorilor religioase, însă numai cu participanți din localitatea respectivă. În conformitate cu această decizie, moaștele diferiților sfinți vor putea fi vizitate numai de către oamenii care locuiesc în localitățile unde se află respectiva raclă.

Acesta a subliniat că „vine o lună octombrie cu evenimente religioase”. Conform acestuia, „suntem într-un efort comun. Depinde doar de noi dacă vom forța spitalele”.

Nelu Tătaru a explicat că „organizarea de sărbători religioase este permisă doar cu participarea persoanelor care au domiciliu sau reședință în locul unde se desfășoară evenimentul”.

„Organizarea de sărbători religioase este permisă doar cu participarea persoanelor care au domiciliu sau reședință în locul unde se desfășoară evenimentul. Riscul major nu e doar participarea, e pe durata transportului spre localitate sau înapoi acasă. Dacă se stă în autobuz ore întregi, e suficientă o persoană infectată ca să îi infecteze pe toți. Sărbătorile religioase se fac, dar participanți sunt doar cei care au reședința sau domiciliului în localitatea respectivă”, a transmis Nelu Tătaru.