Senatorul PSD Liviu Pop a venit luni, 9 martie, la sediul central al DNA, pentru a fi audiat în dosarul în care Sorina Pintea este acuzată de luare de mită, dosar în care este menţionat şi numele senatorului social-democrat.

Liviu Pop a venit împreună cu avocatul său şi nu a făcut nicio declaraţie în faţa jurnaliştilor prezenţi acolo, relatează Antena 3.

Ionuț Pintea, fiul fostului ministru al Sănătăţii, a declarat că a avut o întâlnire cu denunțătorul mamei lui, care i-ar fi spus că o parte din bani ar fi ajuns la senatorul Liviu Pop, acuzații negate vehement de către acesta din urmă.

În prezent, Sorina Pintea se află sub control judiciar

Vineri, 6 martie, Sorina Pintea a fost eliberată din arest preventiv şi a fost pusă sub control judiciar pentru 60 de zile.

Sorina Pintea a fost reţinută iniţial de DNA sub acuzaţia luare de mită în formă continuată pentru că ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect “proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente”, încheiat în anul 2019 de Spitalul Judeţean din Baia Mare cu societatea comercială.

De când a fost arestată, Sorina Pintea a avut nevoie de mai multe ori de îngrijiri medicale din cauza bolii autoimuine de care suferă.