Ludovic Orban a făcut o serie de declarații la întâlnirea sa cu candidații PNL din Bistrița-Năsăud pentru primăriile din județ. Liderul PNL a punctat faptul că după alegerile din acest an, „tot Ardealul va fi liberal”, cu excepția Harghitei și Covasnei. Acestea două vor rămâne „verzi că așa sunt”, a mai spus Ludovic Orban, care a adăugat că PSD nu se va mai întoarce la guvernare „încă vreo zece ani de acum încolo”.

„Mizaţi pe un atu: tot Ardealul va fi liberal. Nu se poate ca Bistriţa să rămână roşie şi spuneţi-le bistriţenilor lucrul ăsta. Deci o să rămână copilul orfan al Ardealului dacă nu merg pe mâna noastră. Oricum există clar o opţiune favorabilă pentru dreapta, pentru PNL, spuneţi-le că tot Ardealul va fi galben, mai puţin Harghita, Covasna care sunt verzi că aşa sunt. Dar nu se poate să rămână Bistriţa de căruţă. Şi de asemenea să le spuneţi un lucru este foarte important: A fost bine că a fost un preşedinte cât a fost la guvernare PSD, dar acuma PSD nu se mai întoarce la guvernare încă vreo zece ani de acum încolo şi că nu e bine ca Bistriţa să rămână în afara jocului şi că e foarte bine ca toţi cei care candidaţi la primărie şi care veţi avea uşa deschisă la guvern să puteţi să obţineţi sprijinul Guvernului pentru toate proiectele pe care le aveţi în beneficiul comunităţilor locale. E un argument care nu trebuie ignorat”, a declarat Orban.

Acesta a precizat că în acest moment în politica din România sunt practic două grupuri, PSD cu „tovarășii de drum” și de cealaltă parte PNL, care este susținut și de USR.

„Ca să fim cinstiţi, acuma se cam confruntă două blocuri: PSD-ul cu tovarăşii de drum şi, de partea cealaltă de PNL care beneficiază şi sprijinul USR”, a transmis Ludovic Orban la întâlnirea acestuia cu candidații PNL din Bistrița-Năsăud pentru primăriile din județ.