Se schimbă Codul Rutier! Toți șoferii trebuie să știe asta. Riscă amenzi uriașe dacă nu respectă noile reguli

Noua legislație a Codului Rutier prevede interzicerea din oficiu a numerelor de înmatriculare cu tentă sexuală sau obscenă. Mai mult decât atât, vor fi interzise numerele de înmatriculare care încep cu litera ”I” sau ”O” deoarece acestea seamănă cu cifrele 1 și 0, putând fi foarte ușor confundate în condiții de vizibilitate reducă.

În plus, autoritățile au decis să nu mai permită posibilitatea ca oamenii să își aleagă numele personal pentru numerele de înmatriculare.  Sunt foarte multe femei care preferă ca numerele de înmatriculare să înceapă cu „Ela” sau „Ana”, în vreme ce bărbații preferă varianta „Ion”.

În cazul în care există români care deja au astfel de numere de înmatriculare, aceștia pot circula liniștiți cu autoturismul până la radierea acestuia sau până când vând automobilul și noul proprietar îi schimbă numărul de înmatriculare.

Amenzi uriașe dacă abuzați de claxon

Pe lângă modificările care țin de numărul de înmatriculare, autoritățile informează că persoanele care folosesc în exces claxonul. Potrivit legii ”mijloacele de avertizare sonoră trebuie folosite de la o distanţă de cel puţin 25 m faţă de cei cărora li se adresează, pe o durată de timp care să asigure perceperea semnalului şi fără să îi determine pe aceştia la manevre ce pot pune în pericol siguranţa circulaţiei”.

Așadar, cei care folosesc în exces claxonul riscă să primească 4-5 puncte amendă. Având în vedere că un punct reprezintă 145 de lei, 4-5 puncte de amendă reprezintă o sumă între 580 – 725 de lei.

Sursă foto: Dreamstime