Autoritățile renunță masiv la restricții! Sunt vizați mii de români: Lucrurile trebuie să revină la normal

Așadar, Anglia a renunţat la aproape toate restricţiile antiepidemice aflate încă în vigoare pentru a combate COVID-19, conform informațiilor transmise de afp.com

Sursa menționată notează și că decizia a fost luată la momentul potrivit pentru prim-ministrul Boris Johnson, a cărui poziţie în fruntea Guvernului a fost fragilizată de scandalul petrecerilor organizate în reşedinţa sa din Downing Street, evenimente care nu au respectat restricţiile impuse împotriva noului coronavirus.

Primarul Londrei s-a opus anulării obligativităţii privind purtarea măştii sanitare în transportul în comun

După ce a decis să pună capăt, în urmă cu o săptămână, recomandării privind munca la domiciliu pentru persoanele care pot să facă acest lucru, Anglia a renunţat în prezent şi la alte restricţii antiepidemice introduse în decembrie 2021 în urma creşterii uriaşe a numărului de infectări provocate de varianta Omicron.

Este vorba despre obligativitatea de purtare a măştii sanitare în interiorul spaţiilor publice şi certificatul de vaccinare pentru evenimentele la care participă un public numeros.

„Atunci când COVID-19 devine o afecţiune endemică, trebuie să înlocuim obligaţiile legale cu sfaturi şi recomandări”, a subliniat săptămâna trecută Boris Johnson în faţa deputaţilor englezi.

Totuși, primarul Londrei, Sadiq Khan, s-a opus anulării obligativităţii privind purtarea măştii sanitare în transportul în comun și a spus că va menţine această măsură în capitala britanică.

„S-ar părea că regăsim Londra aşa cum era în trecut. Ne dăm seama cât de mult ne-au lipsit teatrele şi spectacolele formidabile”, a declarat Elizabeth Hynes, o femeie de 71 de ani aflată în proximitatea catedralei Saint-Paul, în centrul capitalei Marii Britanii, conform sursei menționate.

„Lucrurile trebuie să revină la normal” dezvăluind şi că, deşi suferă de un melanom, nu a contractat niciodată noul coronavirus. „Am avut noroc, trebuie să bat în lemn. Nu ştii niciodată ce îţi va aduce ziua de mâine. Trebuie să profiţi de viaţă”, a completat aceasta.

Danemarca ar putea renunța la toate restricţiile anti-COVID-19 până la sfârșitul lunii ianuarie

Și Danemarca intenţionează să anuleze toate restricţiile interne anti-COVID-19 de la 1 februarie în pofida unui număr record de infectări noi, considerând că acoperirea vaccinală a populaţiei daneze este suficient de mare în faţa severităţii mai reduse a îmbolnăvirilor provocate de varianta Omicron a noului coronavirus, a anunţat Guvernul de la Copenhaga într-o scrisoare adresată miercuri Parlamentului ţării.

Decizia a fost luată de autorităţile daneze la câteva zile după ce anunţuri similare au fost făcute săptămâna trecută de Marea Britanie, Irlanda şi Olanda, în ciuda numerelor mari de infectări cu Omicron înregistrate în Europa, relatează Reuters.

“Doresc ca includerea COVID-19 în categoria bolilor ameninţătoare pentru societate să fie suprimată începând de la 1 februarie 2022”, a declarat ministrul danez al Sănătăţii, Magnus Heunicke, fapt care ar duce, de facto, la anularea tuturor restricţiilor naţionale aflate în prezent în vigoare, precum purtarea măştii sanitare şi închiderea mai devreme a barurilor şi a restaurantelor, precizează Agerpres.

Austria pune capăt lockdown-ului pentru persoanele nevaccinate

Austria va pune capăt luni lockdown-ului impus persoanelor nevaccinate, a anunţat miercuri guvernul de la Viena, precizând că decizia a fost luată datorită reducerii presiunii asupra spitalelor, informează Reuters.

Cu toate acestea, numărul de cazuri noi de infectare se află în creştere, alimentat de varianta Omicron a coronavirusului, extrem de infecţioasă. Miercuri a fost consemnat un nou record, depăşindu-se pragul de 30.000 de infectări, a indicat ministrul sănătăţii, Wolfgang Mueckstein, într-o conferinţă de presă.

Am ajuns la concluzia că lockdown-ul pentru persoanele nevaccinate este justificat doar în cazul unei ameninţări de supraîncărcare iminentă a capacităţilor de terapie intensivă.

Se va renunţa la majoritatea restricţiilor! Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță: Este momentul să înţelegem

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, a declarat recent că vom ajunge, la un moment dat, într-o fază endemică de evoluţie a bolii.

Așadar, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID este de părere că se va renunţa la majoritatea restricţiilor atunci când vom ajunge într-o fază endemică de evoluţie a bolii.

La momentul respectiv, fiecare persoană va fi responsabilă pentru sănătatea ei şi a celor cu care se întâlneşte, a explicat Valeriu Gheorghiţă într-o declarație acordată miercuri, 26 ianuarie.

„Vom ajunge într-o fază endemică de evoluţie a bolii. Este foarte probabil să se întâmple acest lucru pentru că toate estimările ne arată că, în această perioadă, probabil, că mai mult de jumătate din populaţia lumii va trece prin infecţia cu Sars-COV-2, ori coroborat cu faptul că peste 60% din populaţia la nivel global a primit cel puţin o doză de vaccin, foarte probabil că vom ajunge în faza post pandemică, în perioada de endemie în care va conta foarte mult comportamentul individual”, a declarat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID.