Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, vine cu un plan care va nemulţumi milioane de oameni. Guvernul de la Londra plănuieşte introducerea unei vize electronice pentru turiştii care vor să viziteze Regatul Unit după momentul Brexit, după modelul prezent acum în Statele Unite. Persoanele care vor dori să stea mai mult timp vor trebuie să ceară însă o viză de lucru.

Viza electronică va trebui solicitată online, cu cel puţin trei zile înaintea călătoriei spre Regatul Unit. Astfel, cărţile de identitate nu vor mai putea fi folosite pentru intrarea în ţară, iar turiştii vor fi nevoiţi să se prezinte la punctele de control paşapoarte. Ministrul britanic de interne, Priti Patel, se pare chiar că a criticat cărţile de identitate din Italia şi Grecia, care ar fi prea uşor de falsificat, scrie HotNews.

În plus, Guvernul condus de Boris Johnson precizează că autorităţile vor putea refuza intrarea în Marea Britanie a persoanelor cu antecedente penale, iar toate sosirile şî plecările vor fi monitorizate, pentru a nu avea loc situaţii în care turiştii să rămână în ţară mai mult decât cele trei luni permise.

Planul Guvernului depinde de un singur lucru

Britanicii sunt aşteptaţi la urne săptămâna viitoare. Toate măsurile menţionate mai sus vor intra în vigoare după Brexit doar în cazul în care conservatorii vor ieşi învingători în alegerile de pe 12 decembrie. În acest caz, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va avea loc pe 31 ianuarie 2020, iar Guvernul va aplica planul privind vizele. În cazul înfrângerii lui Boris Johnson, toate aceste măsuri vor reveni în discuție.