Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că printre prioritățile sale pentru următoarea perioadă. Potrivit ministrului, printre acestea se numără și redeschdierea școlilor ”imediat cu putință”.

El a mai menționat că întreaga atenție se a concentra pe probleme urgente, care nu pot suferi o amânare.

„Ministerul educației trebuie să fie alături de cel al sănătății. Va trebui să ne concentrăm pe probleme urgente. Ne dorim deschiderea școlile, imediat cu putință. Este prioritate zero a acestor evoluții”, a spus Sorin Cîmpeanu.

De menționat este faptul că, în urmă cu o zi, ministrul a mai abordat acest subiect. El preciza atunci că școlile se vor redeschide în momentul în care situația epidemiologică va permite acest lucru. De asemenea, el sublinia faptul că înțelege cât de dificil este atât pentru profesori cât și pentru elevi, să facă toate cursurile online.

„Cu toții ne dorim să începem școala cât mai repede în format clasic și vom începe școala cât de repede ne va permite situația epidemiologică. Cunoaștem că e foarte dificil să organizezi școala online, cu precădere în educația timpurie și în învățământul primar.

Nu este simplu nici în învățământul gimnazial și nici în cel liceal”,  a spus ministrul, conform Edupedu.ro.

„Răspuns final: cât de repede ne permite situația epidemiologică. Nu avem competențe epidemiologice, dar vom acorda atenție maximă acestui subiect, în ordinea priorităților pe care am anunțat-o: educație timpurie (grădinițe) și învățământ primar, gimnazial, liceal, universitar”, a răspuns Cîmpeanu.

Noi beneficii pentru elevi și studenți

Totodată, ministrul a mai precizat miercuri că bursele pentru elevi și studenți vor crește în următoarea perioadă. El a precizat că acestea urmează să fie finanțate de către stat, prin intermediul autorităților locale.

„Salut una dintre ultimele decizii ale guvernului prin care s-a instituit un cuantum minim al burselor per elev. Aceste burse de 530 mil lei trebuie să se regăsească în bugetul pe 2021. Până acum au fost 270 milioane, deci 30 mil pe lună, la 3 milioane de elevi este 10 lei pe lună.

Trebuie finanțate clar de către stat prin autoritățile locale” a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea