Clujenii primesc vestea momentului. Potrivit ultimelor informații, Curtea de Apel din Cluj a decis redeschiderea sălilor de fitness într-un proces deschis de reprezentanții unei săli din oraș. Mai exact, magistrații au anulat toate articolele legate de activitățile sportive din hotărârea de guvern care a impus restricția.

De menționat este faptul că, decizia luată nu este una definitivă, deci poate fi atacată cu recurs. Totodată, trebuie subliniat faptul că decizia va fi aplicată doar în cazul în care și Instanța Supremă va menține decizia de la Cluj.

Decizia luată în Cluj vine după ce, pe data de 25 martie, secretarul de stat, Raed Arafat a anunțat că activitatea sălilor de sport și fitness se suspendă în localitățile unde rata de infectare cu Covid-19 este mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori.

Șeful DSU mai preciza că măsura va înceta în momentul în care incidența cazurilor scade sub 3,5.

„Operatorii economici care au activitatea de fitness ca profil vor avea activitatea suspendată acolo unde incidenţa depăşeşte 4 la mie şi se va relua activitatea când incidenţa scade sub 3,5 la mie”, a declarat Raed Arafat, joi, la finalul şedinţei de Guvern.

Sportivii de performanță au fost scutiți de restricții

În cazul sportivilor de performanță care se antrenează în sălile de sport, măsura nu este în vigoare, conform informațiilor transmise de Raed Arafat.

“Măsura este pentru sălile de fitness (…), deci, nu se menţionează sportul de performanţă”, menționa șeful DSU.

Tot pe 25 martie, Comitetul pentru Situații de Urgență a anunțat și alte noi restricții, aprobate în ședința de Guvern, care au intrat în vigoare și care ar urma să fie relaxate începând cu data de 1 iunie.

De menționat este faptul că, în momentul de față, sălile de fitness care se află în localități cu o rată de infectare mai mare de patru cazuri la mia de locuitori nu pot funcționa.