Rusia, în alertă. Acesta este cel mai bun submarin de pe pământ

Locațiile submarinelor americane rareori sunt confirmate, deoarece misiunile lor sunt ultra-secrete. Cu toate acestea, se poate presupune că cel puțin un submarin din clasa Virginia va fi desfășurat în Marea Mediterană la un moment dat, scrie 19fortyfive.com.

Un submarin cum nu mai e altul

Clasa Virginia, cunoscută și sub numele de clasa SSN-774, este o clasă de submarine cu propulsie nucleară, echipată cu rachete de croazieră.

Spre deosebire de celelalte submarine ale Marinei americane – submarine cu rachete balistice și purtători de rachete de croazieră – clasa Virginia este concepută pentru versatilitate. Deși își petrec cea mai mare parte a timpului colectând informații, aceste sbmarine pot să conducă un război maritim, să atace ținte terestre și să introducă operatori speciali, cum ar fi Navy SEAL.

Clasa Virginia este fabricată printr-un acord între General Dynamics Electric Boat și Newport News Shipbuilding.

Cel mai bun submarin de pe pământ?

Clasa Virginia înlocuiește treptat vechea clasă Los Angeles și compensează retragerea a patru submarine echipate cu rachete de croazieră din clasa Ohio. O mulțime de caracteristici fac din Virginia un super-submarin, față de predecesorii săi.

În primul rând, gradul său de stealthiness face ca submarinele din clasa Virginia să fie extrem de dificil de urmărit, când sunt scufundate. În al doilea rând, ca toate navele de război din flota Marinei SUA, clasa Virginia este alimentată cu energie nucleară. Acest lucru îi conferă autonomie și rezistență nelimitate, avînd nevoie de o singură dată pe durata celor 40 de ani de viață.

În al treilea rând, clasa Virginia este construită pentru a aduna cantități mari de informații, care nu pot fi detectate.

Un adevărat ucigaș

În practică, un submarin din clasa Virginia poate urmări mișcările navelor de război și submarinelor inamice, poate să intercepteze semnalele lor pe mare și de la emițătoarele de pe uscat. Torpilele lor pot fi folosite împotriva submarinelor ostile, navelor de război de suprafață și navelor comerciale. Rachetele de croazieră de pe aceste submarine pot ținti cu mare precizie orice tip de țintă la suprafață, inclusiv nave de război și instalații terestre.