Anunțul momentului pentru toți pensionarii! Cîțu a spus clar când se vor majora pensiile

Aflat la Botoșani, prim ministrul a declarat că pensiile și alocațiile pentru copii vor crește de la începutul anului viitor, subliniind că procentul acestora nu a fost încă stabilit.

Florin Cîțu a mai spus că își dorește ca pensiile și alocațiile să crească în fiecare început de an, în funcție de  creşterile economice şi de inflaţia pe care România le înregistrează.

„Alocaţiile vor creşte la începutul anului 2022. La fel şi punctul de pensii. Toate vor creşte la începutul anului 2022 şi vor creşte, de acum încolo, la începutul anului. Preferinţa mea este de a avea o formulă clară şi transparentă ca în fiecare an să crească cu un anumit procent, care să ţină cont de creşterea economică, de inflaţie şi aşa mai departe.”, spune premierul.

Majorările nu vor fi folosite în scop politic

Șeful Executivului a mai spus că nu dorește ca majorările de pensii, de alocații și cele ale salariului minim să fie folosite în scop politic. Acesta a spus că nu este de acord cu cinismul de care social-democrații s-au folosit în ultimii ani.

”Nu vreau să folosim aceste chestii, şi creşterea alocaţiilor, şi creşterea pensiilor şi salariul minim pe economie, în scop politic. Mie mi se pare că aici este un cinism de care PSD s-a folosit foarte mult în ultimii ani şi eu nu sunt de acord cu aşa ceva”, a afirmat premierul.

Amintim că Florin Cîţu a vizitat, sâmbătă, un centru de vaccinare din municipiul Botoşani şi apoi şi-a prezentat în faţa liderilor filialei teritoriale a PNL moţiunea cu care candidează la preşedinţia partidului.

Sursă foto: Dreamstime