Raluca Turcan a vorbit despre majorarea pensiilor, dar și despre planul Guvernului pentru următoarea perioadă. Mai exact, potrivit ministrului Muncii, pensiile nu vor fi majorate în 2021, pe motiv că au fost deja majorate în anul 2020.

Totodată, Raluca Turcan a ținut să precizeze că România a majorat punctul de pensie în plină criză sanitară, iar în acest an se plătește această creștere.

”Am avut cea mai mare majorare a punctului de pensie în 2020, în plină criză sanitară, iar anul acesta plătim pensiile majorate cu 14% la finalul anului trecut”, a spus Raluca Turcan la Antena 3.

Totodată, ministrul Muncii a vorbit și despre inechitățile din sistemul de pensii. Potrivit acesteia, există ”uriașe inechități”, dând exemplu variația dintre pensiile încasate. Mai exact, există pensii care variază între 157 lei și 1756 lei, pentru același puncte acumulate.

”Pentru pensionari cu același număr de puncte de pensie, avem pensii care variază între 157 de lei (compensată de stat, conform legii, până la 800 de lei n.r.) și 1756 de lei, deci pentru același număr de puncte acumulate”,  a mai adăugat Turcan.

Raluca Turcan anunță o nouă lege a pensiilor

Totodată, Raluca Turcan a menționat că o astfel de discrepanță în rândul pensiilor este de netolerat, însă va lucra la acest aspect. Mai exact, ministrul Muncii susține că se lucrează intens la o lege a pensiilor care să le redea veniturile celor cu pensii mai mari, pentru a-i ajunge din urmă pe cei cu pensii mai mari, dar cu aceeași vechime în muncă, în aceleași condiții.

Mai exact, potrivit ministrului, vor fi luați mai mulți factori în considerare în momentul în care se va face această recalculare a pensiilor.

”În funcție de momentul la care au ieșit la pensie, de factorii care au fost luați la considerare, pensionarii au ajuns să aibă niveluri diferite ale pensiilor” a mai adăugat Raluca Turcan.