Se întorc ninsorile în România! Specialiştii ANM au emis o atenţionare valabilă până joi dimineaţă, dar şi un cod galben de ninsori însemnate cantitativ, valabil 24 de ore.

Ninsori până joi în mare parte a ţării

Potrivit celei mai recente atenţionări emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), este vorba despre ninsori moderate cantitativ şi intensificări ale vântului în intervalul 26 ianuarie, ora 18:00 – 28 ianuarie, ora 10:00.

În Muntenia, Dobrogea și local în Moldova și la munte, temporar va ninge, în general moderat cantitativ.

În regiunile estice și sud-estice, vântul se va intensifica treptat și local vor fi rafale în general de 50-60 km/h. În Carpații Meridionali și de Curbură, rafalele vor atinge în general 55-65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 75-85 km/h, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.

Cod galben până miercuri seara

În plus faţa de atenţionarea de mai sus, ANM a emis şi un Cod galben. Este vorba despre ninsori însemnate cantitativ în jumătatea de sud-est și viscolite în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei. Intervalul de 24 de ore vizat este 26 ianuarie, ora 23:00 – 27 ianuarie, ora 23:00.

Judeţele atenţionate sunt: Brăila, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Tulcea şi Teleorman, dar şi Bucureştiul.

Local în jumătatea de sud-est a țării vor fi intervale cu ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă neuniform și consistent.

În Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei vântul va avea rafale în general de 55-70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității, mai transmit specialiştii ANM.

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Vremea se anunţă oscilantă în următoarele două săptămâni (24 ianuarie – 7 februarie), cu intervale în care valorile termice diurne vor scădea până la 1 grad Celsius, dar şi cu medii maxime ce vor atinge chiar şi 8 grade Celsius.

Totul vine pe fondul unui regim pluviometric redus, în care precipitaţiile moderate cantitativ se vor semnala atât local, în unele zone, cât şi pe arii restrânse în alte regiuni, se arată în prognoza publicată, luni, de ANM.