Sâmbătă, cerul va fi variabil în regiunile estice și mai mult senin în restul teritoriului, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor situa între -2 și 7 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei.

În Capitală cerul va fi variabil, mai mult senin la începutul intervalului, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 4…5 grade.

Duminică, temperaturile continua să fie mai crescute decât cele normale pentru ultima decadă a lunii martie, astfel că cele maxime se vor încadra între 10 şi 19 grade, iar cele minime între -5 şi 8 grade. În regiunile sudice, estice și centrale, precum și în zonele montane cerul va fi variabil, cu înnorări temporare îndeosebi în prima parte a intervalului, când doar cu totul izolat va ploua slab.

În restul țării, cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, pe arii restrânse cu intensificări temporare ziua la munte și în sud-est.

În București, temperaturile vor fi uşor mai ridicate decât cele normale la această dată, cu o maximă de 15…16 grade şi o minimă de 5…6 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Schimbări radicale de vreme, ninsori în mai multe zone din ţară

Luni, vremea se va menţine uşor mai caldă decât în mod obişnuit pentru sfârşitul lunii martie, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 19 grade, iar cele minime între 0 și 10 grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

Cerul va fi temporar noros și pe arii restrânse va ploua, ziua cu o probabilitate mai mare în regiunile vestice și sud-vestice precum și în zonele montane aferente, iar spre sfârșitul intervalului în cele nord-vestice. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă și posibil vor fi însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare ziua la munte și pe arii restrânse în estul țării, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 18 grade, iar cele minime între -3 și 7 grade, ușor mai ridicate pe litoral.

Și în Capitală temperaturile vor rămâne uşor mai ridicate decât cele normale la această dată, cu o maximă de 16…17 grade şi o minimă de 5…6 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Marți însă, vremea se va schimba radical și se va răci în vest, centru și nord, iar în restul teritoriului temperaturile, comparabile cu cele din ziua anterioară, vor continua să fie mai ridicate decât cele normale pentru această dată.

Și înnorările se vor accentua treptat și temporar vor fi precipitații, local în regiunile din jumătatea nordică a țării și la munte, iar din a doua parte a intervalului pe arii restrânse și în restul zonelor.

Va ploua, iar noaptea cu precădere în Maramureș, Transilvania și în nordul Moldovei ploile se vor transforma la început în lapoviță, apoi în ninsoare. La munte, ziua precipitațiile vor fi mixte, iar din a doua parte a intervalului va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua în vest și nord-est, iar noaptea în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 și 19 grade, iar cele minime între -3 și 8 grade.

În Capitală, vremea va fi în continuare uşor mai caldă decât normal pentru sfârşitul lunii martie. Cerul va fi variabil, cu înnorări din a doua parte a intervalului când probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 5…7 grade.

Miercuri, temperaturile scăzute se accentuează și în sud și sud-est, astfel că valorile de temperatură se vor situa sub cele normale în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în nord și în centru. Cerul va fi noros, iar local și temporar în vestul, sud-vestul, centrul și nordul țării se vor semnala precipitații.

La munte, în Maramureș și în nordul Moldovei va ninge, în Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Banat, Crișana și local în Oltenia vor fi ploi și trecător lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare ziua în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 11 grade, iar cele minime între -4 și 5 grade, mai coborâte în depresiuni.

Chiar și în Capitală vremea se va răci accentuat. Cerul va fi noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de 2…4 grade.