Americanii vor să iasă la pensie la 62 de ani. „Marea pensionare” crează mari probleme angajatorilor

Schimbarea respectivă a fost înregistrată în urma problemelor cauzate de COVID-19 pe piața muncii, conform informațiilor transmise de businessinsider.com

Astfel, sondajul realizat în luna iulie în rândul a 1.300 de gospodării din SUA arată faptul că doar 50,1% din adulţii americani se aşteaptă să iasă la pensie mai târziu de 62 de ani.

Procentul a ajuns la cel mai scăzut nivel

Potrivit sursei menționate, procentul a scăzut de la 51,4% în luna martie şi a ajuns la cel mai scăzut nivel de când Fed-ul a început să realizeze acest sondaj în 2014.

Mai mult, numărul respondenţilor care au afirmat că se aşteaptă să lucreze mai târziu de 67 de ani a scăzut de asemenea la un nou record de doar 32,4%. Chiar dacă aceasta ar putea fi o veste bună pentru angajaţi, va cauza probleme pe termen lung pentru economia americană.

De ce ies americanii mai devreme la pensie?

Peste un milion de angajaţi mai în vârstă au ieşit din câmpul muncii de când pandemia de COVID-19 a ajuns în SUA în februarie 2020, potrivit datelor oficiale ale autorităţilor americane.

Pentru unele persoane, riscul şi teama de a contracta coronavirusul au fost mai puternice decât dorinţa de a munci în continuare. Aproximativ 1,5 milioane de americani au menţionat COVID-19 drept motivul principal pentru care au rămas în afara câmpului muncii în luna august, numărul rămânând similar cu cel din luna iulie.

De asemenea, alte persoane nu s-au angajat din cauza ofertelor neatractive. Cele mai multe locuri de muncă sunt în sectorul serviciilor care a fost cel mai puternic afectat în timpul pandemiei.

Un alt factor care va pune presiuni pe piaţa muncii este îmbătrânirea populaţiei, deoarece americanii mai tineri fac mai puţin copii şi vor fi mai puţini muncitori care să ducă în spate economia.

Sursă foto: Dreamstime