Umilință pentru pensionarii din România! Mesajul lansat de un avocat: Li se fură 560 de lei

Gheorghe Piperea a scris pe pagina sa de socializare că „săracii și flămânzii nu au privilegii în România”. Potrivit avocatului, pensionarilor li „se fură 560 de lei (…) de ani de zile”.

„Ziarul financiar de azi aruncă o bombă termobarică de o megatonă. Salariul mediu, indicator după care se calculează pensia în România, este de 6400 lei/lună, potrivit datelor de la Institutul Național de Statistică (ăla cu recensământul eșuat), și de 5000 lei/lună, potrivit datelor utilizate de Casa Națională de Pensii.

Ce credeți? Pe baza cărei cifre este calculată pensia în România? Pe baza sumei de 6400 lei/lună? Nț. Săracii și flămânzii nu au privilegii în România, ei trebuie să fie: umiliți, obidiți, detestați, disprețuiți.

Așa că pensia se calculează pe baza sumei de 5000 lei/lună, de la Casa națională de Pensii. Diferența în minus e ușor de calculat: 1.400 lei. Întrucât punctul de pensie este cam 40% din suma la care se aplică, înseamnă că lună de lună, fiecăruia dintre cei 5 milioane de pensionari i se fură 560 de lei. Și asta se întâmplă de ani de zile”, a scris Gheorghe Piperea într-un mesaj publicat pe Facebook.

Gheorghe Piperea critică situația cu care se confruntă oamenii din România

De asemenea, avocatul a subliniat că nu a văzut „nicio asociație, niciun consorțiu de reclamanți, niciun politician, care să ceară acești bani, inclusiv pe lunile și anii din urmă”.

„Dincolo de toate celelalte furturi și promisiuni neîndeplinite la adresa pensionarilor acestei țări, acesta este cazul cel mai porcos. De departe cel mai rău-voitor. Este, oarecum, întruchiparea săracofobiei și a flămândofobiei. Culmea este că vorbim de părinții și bunicii noștri, cei care au construit infrastructura cu care încă mai supraviețuiește economia acestei țări.

Nu am văzut, încă, nicio asociație, niciun consorțiu de reclamanți, niciun politician, care să ceară acești bani, inclusiv pe lunile și anii din urmă. Dar, cine știe, s-or găsi 2-3 trei „iresponsabili”, „negaționiști”, „medievali”, din 5 milioane de pensionari (plus fii și nepoți) care să ceară, totuși, acești bani, în justiție sau în stradă, bani care li se cuvin pensionarilor pentru toată munca depusă și pentru toate contribuțiile de asigurări sociale achitate în 40-50 de ani de activitate.

Nota bene: Aceste sume nu sunt pomeni, aceste sume sunt datorii ale statului și ale noastre, toți cei ce suntem încă în activitate și realizăm venituri, față de părinții și bunicii noștri, care au plătit, la rândul lor, pensiile părinților și bunicilor lor. Așa funcționează sistemul de asigurări sociale – pe contributivitate și solidaritate între generații”, a completat acesta.