Nelu Tătaru a declarat, în cadrul unei dezbateri organizate alături de candidații PNL la primăriile de sectoare, că 80% din managementele spitalelor nu corespund. Acesta a mai spus că este de părere că o pandemie ar trebui să ne schimbe.

„Dacă repetam de multe ori, în primele luni de pandemie, că 80% din managementele spitalelor nu corespund, menţin aceeaşi opinie şi o adaptez şi Bucureştiului. Cred că o pandemie, un moment destul de greu medical vorbind, ar trebui să ne schimbe şi o optică”, a declarat Nelu Tătaru, marţi seară.

Guvernul poate schimba legea

Ministrul Sănătății a fost întrebat ce ar putea face actualul Guvern pentru unitățile sanitare aflate în administrarea autorităților locale. Acesta a răspuns că Guvernul din care face parte poate schimba legea.

În plus, acesta a mai spus că speră ca în opt-zece luni să poată prezenta Parlamentului o lege a reformei în Sănătate.

„Speranţa este ca în 8-10 luni să putem prezenta Parlamentului o lege a reformei în sănătate. Aţi putut vedea că orice lege am încercat să trimitem în Parlament a ieşit modificată şi contestată tot de cei care au modificat-o”, a afirmat Nelu Tătaru.

Calitatea actului medical a scăzut

Ministrul a mai declarat că politizarea în mod excesiv a unităților medicale a dus la o scădere a calității actului medical.

„Am văzut o reticenţă la tot ce a însemnat acreditarea spitalelor şi în acelaşi timp am văzut distanţare între management şi corpul medical. Cred că legislaţia este cea care va aduce un suflu nou, o legislaţie care să arate că am ars o etapă şi suntem la altă etapă. Păstrarea unei coordonări la nivelul Ministerului asupra unităţilor medicale rămâne esenţială”, a adăugat ministrul.

Se va pune accent pe dezvoltarea medicinei primare

„Cred că remunerarea medicinei primare ar trebui să se facă în mod diferit având în vedere că acele contracte cadru care s-au semnat şi se semnează în continuare au anumite deficienţe. Atenţia asupra medicinei primare trebuie să crească şi să reprezinte cheia de boltă: prevenirea înaintea tratamentului”, a mai afirmat Nelu Tătaru.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea