Salariu minim brut de 3.000 de lei. Românii care ar putea beneficia de acești bani

Adrian Chesnoiu, deputat social-democrat și președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților, a anunțat că PSD va depune un proiect de lege care că garanteze un salariu minim brut de 3.000 de lei pentru cei care lucrează în sectorul agricol, sectorul piscicol și industria alimentară.

Deputatul PSD mai spune că proiectul de lege prevede ca acești angajați să beneficieze și de zero impozit pe salariu, reducerea impozitului din CAS și eliminarea depozitului pe CASS.

„În urma dezbaterilor pe care le-am inițiat acum două luni, am convenit să depunem un proiect de lege care să garanteze salariul minim brut în plată pentru sectorul agricol, sectorul piscicol și industria alimentară la nivelul de 3.000 de lei, concomitent cu acordarea facilităților fiscale, așa cum e cazul celor din construcții, adică zero impozit pe salariu, reducerea impozitului din CAS și eliminarea impozitului pe CASS”, anunță Adrian Chesnoiu, deputat PSD.

Adrian Chesnoiu solicită ca acest proiect să se dezbată în procedură de urgență în Parlament.

Probleme uriașe cu asigurarea hranei populației

Social-democratul mai spune că proiectul de lege dorește să păstreze ”în țară forța de muncă pe care încă o mai avem”. Acesta mai spune că în cazul în care forța de muncă pe care o mai avem ar pleca din țară, atunci România ar avea mari probleme legate de asigurarea hranei populației.

„Nivelul salariilor din industria alimentară, din agricultură, din sectorul piscicol este singura soluție viabilă pe termen scurt pentru a păstra în țară forța de muncă pe care încă o mai avem. Odată cu migrarea acestei forțe de muncă în exteriorul României am avea probleme uriașe cu asigurarea hranei populației”, a mai spus Adrian Chesnoiu, președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților.