Veste de ultimă oră pentru acești români. Pot primii 2000 de euro nerambursabili. Totul este oficial. S-a aflat și care sunt pașii care trebuie urmați.

Se dau 2.000 de euro nerambursabili

BCR susține antreprenorii: este banca parteneră pentru programul de fonduri nerambursabile de 1 miliard de euro pentru finanțarea IMM-urilor și lansează un ghid practic pentru cei care vor să aplice

Antreprenorii pot selecta Banca Comercială Română începând de astăzi în momentul înscrierii pentru Schema 1 – Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile.

Pentru ca pune accent pe educație antreprenorială, echipa BCR a pregătit un ghid pentru cei care doresc să acceseze granturi nerambursabile – Ghidul poate fi consultat AICI..

Banca va sprijini clienții și în etapa de prefinanțare pentru schemele 2 si 3 și va co-finanța partea de aport propriu în cazul în care antreprenorii nu îl au disponibil și îndeplinesc criteriile de eligibilitate ale băncii.

Echipa de vânzări BCR are o expertiza vastă în implementarea proiectelor cu fonduri și va asigura clienților și consultanților sprijinul pentru o implementare bancară corectă.

Banca Comercială Română este bancă parteneră în schema de ajutor de stat cu sprijin financiar din granturi nerambursabile de 1 miliard de euro în contextul pandemiei Covid-19. Banca a lansat special pentru acest proiect Ghidul de Granturi nerambursabile pentru IMM-uri afectate de pandemie, care conține toate informațiile necesare celor care doresc să acceseze granturile nerambursabile.

„Încă de la declanșarea pandemiei, ne-am asumat rolul de a ajuta antreprenorii să treacă peste această perioadă și să salveze cât mai multe locuri de muncă. Credem că aceste programe de susținere a IMM-urilor trebuie să fie derulate în paralel cu dezvoltarea de programe de educație antreprenorială. Antreprenorii au mare nevoie de informații relevante, care să-i ajute să își optimizeze businessul, să acționeze eficient, să inoveze și să se reinventeze în această perioadă dificilă. De aceea, noi ne-am propus să îi consiliem pe cei care apelează la noi și să-i ajutăm cu cât mai multe informații înainte de a lua o decizie”, a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

Astăzi, 12 octombrie, ora 10.00, a început etapa de înscriere în cadrul măsurii „Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile”. Formularul de înscriere, disponibil la adresa granturi.imm.gov.ro, va rămâne activ până vineri, 16 octombrie, ora 20.00, cu posibilitatea prelungirii perioadei de înscriere până la epuizarea bugetului.

Programul de granturi nerambursabile derulat de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, permite PFA-urilor, microîntreprinderilor și firmelor mici și mijlocii să acceseze granturi din fonduri europene, în valoare totală de 1 miliard de euro prin trei scheme de finanțare: microgranturi, granturi pentru capital de lucru pentru IMM-uri și granturi pentru investiții pentru IMM-uri.

Schema 1: Micro și PFA-uri Granturi nerambursabile, buget total 100 mil. euro – Granturi nerambursabile pentru capital de lucru, acordate sub formă de sumă forfetară, pentru IMM-uri/PFA-uri în valoare de 2.000 de euro (echivalent lei)

Schema 2: Granturi pentru capital de lucru pentru IMM-uri, buget total 350 mil. euro, acordate sub formă de sumă forfetară reprezentând 15% din cifra de afaceri înregistrată în anul 2019, de până la 150.000 EUR (în echivalent lei)

Schema 3: Granturi pentru investiții în producție pentru IMM-uri, buget total 550 mil. euro în baza evaluării proiectului de investiții care face obiectul cererii de finanțare, investiții între 50.000 de euro și 200.000 EUR (în echivalent lei).