Peste 1.000 de oameni rămân fără loc de muncă! Vor primi o sumă compensatorie de 10.000 de euro

Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara (CEH) Cristian Roșu, a declarat că persoanele diponibilizare din cadrul complexului vor primi o sumă compensatorie direct pe card. Potrivit lui, 1.477 de oameni vor fi disponibilizați din cadrul Complexului Energetic Hunedoara.

Aceste persoane vor primi, fiecare, o sumă compensatorie în valoare de 10.000 de euro, echivalent în lei, impozabilă cu 10%.

„Banii vor fi viraţi pe carduri, într-o singură tranşă, în acelaşi moment cu plata salariilor. Pe 20 iulie, din veniturile Complexului, se virează salariile”, a precizat administratorul special al CEH.

Când li se încheie preavizul

În ceea ce priveşte persoanele ce vor fi disponibilizate colectiv, acestea se află deja în perioada de preaviz. Pentru salariaţii din minerit, preavizul se va încheia pe 23 iulie, în timp ce pentru energeticieni ultima zi de lucru va fi 26 iulie.

Administratorul special a menţionat că după data de 27 iulie la Ministerul Energiei se vor purta noi discuţii referitoare la programul de reorganizare al CEH şi înfiinţarea noului complex energetic din Valea Jiului.

Un număr de 1.477 de angajaţi ai Complexului Energetic Hunedoara (CEH) vor fi disponibilizaţi. Dintre aceştia, 700 de salariaţi sunt angajaţi ai Termocentralei Mintia, ceea ce înseamnă că aproape tot personalul va fi disponibilizat. Diferenţa de 777 de angajaţi disponibilizaţi de la CEH şi-au desfăşurat activitatea în exploatări miniere din Valea Jiului.

Sursă foto: Dreamstime