Purătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu a anuțat că social democrații vor depune în perioada următoare mai multe moțiuni simple împotriva miniștrilor Muncii, Educației, Afacerilor Interne și Sănătății.

Motivul invocat de Romașcanu este că guvernul Orban a întârziat sau nu a plătit șomajul tehnic promis angajaților și totodată, nu au fost plătite nici indemnizațiile pentru concediul de îngrijire a copilului.

„Nici medicii nu au primit bonificațiile promise de guvernanți pentru riscul de a fi în prima linie a combaterii COVID-19”, a spus Lucian Romașcanu.

Se cere demisia lui Nelu Tătaru

Acesta i-a cerut urgent demisia lui Nelu Tătaru, deoarece ministrul ar fi anunțat că banii către direcțiile de sănătate au fost dați, deși acest lucru nu s-a întâmplat.

„Există un anunț al domnului ministru Tătaru cum că vineri s-ar fi dat banii către direcțiile de sănătate. Cum i-a dat? Pentru că a spus cui numai puţine zile în urmă că niciun spital județean și niciun spital nu au trimis tabelele și nu au cerut aceste sume.

Este o minciună și pentru asta domnul Tătaru trebuie să-şi dea demisia, pentru că nu este prima și nici singura minciună. Nu uităm prostia cu carantinarea forțată a bătrânilor pusă în cârca domnului Cercel, școlile din Franța ș.a.m.d.”

Totodată Romașcanu a mai precizat că Nelu Tătaru nu este singurul care trebuie să demisioneze. PSD mai cere și demisia ministrului de Finanțe, Florin Cîțu.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea