„În privinţa plăţii pensiilor, au existat mai multe discuţii, încă nu am luat o decizie. Au fost propuneri să se plătească anticipat, pe 2 luni, au fost diferite propuneri. Ce pot să garantez este că vom asigura plăţile la timp în conformitate cu graficul de plată.

În ceea ce priveşte pensiile plătite prin intermediul băncilor şi nu prin intermediul poştei, vom încerca să le pătim mai repede. Va trebui să avem discuţii cu băncile, unde se face plata prin virament bancar”, a spus premierul.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că are în vedere plata în avans a pensiilor, pentru ca oamenii să-şi poată acoperi cheltuielile în perioada stării de urgenţă decretate de preşedintele ţării, în contextul epidemiei de coronavirus.

Violeta Alexandru a spus la România TV că pensiile vor fi plătite la zi și până la ultimul leu, iar cetățenii români nu au de ce să se teamă.

”Se vor respecta toate obligațiile de plată pentru pensii. Suntem conștienți că în această perioadă oamenii trebuie să-și primească pensiile la timp.  Au fost evaluări pentru plata anticipată a pensiilor pe mai mult luni, avem mai multe scenarii, nu vom întârzia nicio zi la plată pentru pensionarii români”, a declarat Violeta Alexandru.

”Cert este că nu vor mai fi întârzieri la plata pensiilor, ne străduim ca ele să fie făcute cât mai repede cu putință ca oamenii să aibă bani pentru acoperira cheltuielilor. Dorința noastră este să oferim sprijin necesar angajatorilor, o măsură este acordarea unui sprijin pentru a putea fi asigurate fondurile necesare în situaţia suspendării temporare activității.

Dorința noastră e să nu existe sincope în activitatea agenților comerciali, ne concentrăm pe acest lucru pentru că din activităţile acestea oameni se alimentează bugetul și de aici aceste cheltuieli la care suntem obligați să purcedem”, a mai spus ministrul Muncii.