Vești proaste pentru toți românii care  or să meargă în Bulgaria. Joi a fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat pentru România, iar Bulgaria, una dintre țările preferate de români pentru concedii și vacanțe, a ajuns pe listă, în zona galbenă.

Bulgaria este deja în zona galbenă

Situația pare să se complice și peste graniță, iar sta înseamnă că turiștii nevaccinați vor fi nevoiți să se testeze la întoarcerea în România și să prezinte la graniță rezultatul negativ al testului PCR efectuat în ultimele 72 de ore. Totuși, conform noilor prevederi, minorii sub 6 ani nu sunt supuși regulilor. În același timp, în zona galbenă se regăsesc acum țări precum: Argentina, Japonia, Albania sau Filipine.

Alte destinații au intrat în zona roșie

Și alte destinații în care conaționalii pleacă în vacanțe au intrat în zona roșie. De exemplu, Elveția și Maldive. Persoanele care sosesc în România din zona roșie nu stau în carantină, dacă sunt vaccinate. Lista va intra în vigoare de pe 29 august, de la miezul nopții.

Haos lângă România din cauza migranților

Bulgaria este la un pas să fie invadată de afgani. Potrivit ultimelor informații, câteva sute de militari bulgari vor păzi granița sudică pentru a preveni intrarea migranților afgani pe teritoriul țării lor. Anțunul a fost făcut de Ministrul bulgar al Apărării. Potrivit acestuia, presiunea de la granițele țării este într-o creștere constantă, fiind nevoie de implicarea guvernului.

”Presiunea de la granițele Bulgariei este în creștere, ceea ce necesită acțiuni din partea guvernului, iar noi vom face exact asta”, a spus Ministrul Apărării.

Totodată, el a mai sublniat faptul că armata a fost deja mobilizată, urmând să fie construită o barieră.

”Soldaţii vor asigura o misiune de protecţie şi dacă va fi necesar vor asista jandarmeria şi poliţia de frontieră, mai ales pentru construcţia de bariere”, a adăugat acelaşi ministru.