Sute de mii de șoferi vor plăti pentru parcare. Primarul Sectorului 4 nu cedează. Noua taxă se aplică de luni. Anunțul a fost făcut de primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă. Acesta a spus clar că îşi menţine decizia privind tarifarea pe oră pentru locurile de parcare de pe marile bulevarde. Edilul și-a exprimat convingerea că vor fi soluţionate „cu înţelepciune” toate „asperităţile de comunicare” pe acest subiect cu Primăria Capitalei.

„Eu, ca primar, nu sunt ales de cetăţeni pentru a genera situaţii conflictuale nici cu persoane fizice şi nici cu instituţii. Ca atare, aceste lucruri le vom soluţiona. Dânşii au o anumită viziune, noi avem această viziune. Noi avem convingerea că deciziile pe care le-am luat sunt corecte şi sunt legale. Din punct de vedere al utilităţii lor, este un lucru imperios necesar acela de a fiscaliza locurile de parcare de la nivelul bulevardelor, pentru că, pe de o parte în această manieră va fi extrem de uşor să nu mai avem banda unu ocupată. Vă dau exemplul intrării într-o bancă sau într-un supermarket, unde avem de exemplu 20 de locuri libere. Dacă ele sunt libere şi sunt cu taxă, în mod evident vor fi folosite pe un interval de timp scurt. Dacă acele locuri sunt în permanenţă ocupate, alternativele pentru cei care vor să intre în instituţia respectivă sau în centrul comercial respectiv sunt limitate”, a arătat Băluţă, în cadrul unei conferinţe de presă.

Primarul sectorului 4 a dat detalii importante

În opinia sa, este un lucru foarte simplu care poate îmbunătăţi viaţa oamenilor. De aceea, a explicat primarul nici tariful pe care îl avem nu este unul mare, pentru că ne interesează ca oamenii să conştientizeze în primul rând de ce este nevoie de această măsură.

„Pe de altă parte, este important de ştiut că Sectorul 4 a investit în infrastructura marilor bulevarde peste 200 de milioane de lei. Ca atare, toate aceste locuri de parcare noi sunt create de Sectorul 4, este o investiţie pe care cetăţenii Sectorului 4 trebuie să o recupereze în timp. Ca atare, este un gest de normalitate această reglementare a costurilor pentru locul de parcare. Se va aplica de luni, 23. Toate asperităţile de comunicare cu Primăria Municipiului Bucureşti sunt convins că le vom soluţiona cu înţelepciune”, a spus Băluţă.

 

Sursă foto: Dreamstime