Proiectul inedit vizează stimularea achiziţionării de maşini nepoluante.

Viceprimarul Sztakics Eva a declarat că municipalitatea doreşte, pentru început, să înfiinţeze trei staţii de reîncărcare, urmând să acceseze în acest scop Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluante din punct de vedere energetic, derulat de Ministerul Mediului prin Administraţia Fondului de Mediu.

Valoarea totală a proiectului este de 471.000 de lei, din care 10% va reprezenta contribuţia autorităţilor locale.

Potrivit unui proiect de hotărâre adoptat luni de Consiliul local municipal, staţiile ar urma să fie amplasate în staţiunea Şugaş Băi, în vecinătatea cinematografului Arta şi a sălii polivalente Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe, scrie DC News.

“Achiziţionarea de maşini nepoluante este încurajată în mai multe feluri în municipiul Sfântu Gheorghe – parcarea pentru aceste maşini este gratuită, de asemenea nici impozit nu se plăteşte pentru acest tip de autovehicule şi dorim să încurajăm şi prin înfiinţarea mai multor staţii de încărcare electrică. Deocamdată vorbim despre trei staţii, dar cu siguranţă odată cu apariţia maşinilor electrice în municipiu vor fi mai multe. Deci, dorim să dezvoltăm, eu consider că în următorii ani parcul auto va suferi o modificare substanţială în acest sens, în favoarea maşinilor hibrid şi a maşinilor electrice”, a spus viceprimarul Sztakics Eva.