Vești proaste pentru cei nevaccinați! Se iau în calcul măsuri restrictive pentru aceștia

Șeful campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului, Valeriu Gheorghiță, a declarat, la Digi24, că se iau în considerare anumite măsuri cu caracter restrictiv pentru persoanele care au ales să nu se vaccineze. El spune că aceste măsuri au ca scop protejarea sănătății publice, dar și pe cei care nu sunt imunizați.

„Sunt o serie de măsuri care se au în vedere în perioada următoare, măsuri cu caracter restrictiv, care vizează în mod deosebit persoanele cu risc de a fi infectate – aici sunt în principal persoanele nevaccinate”, a spus Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Medicul a ținut să menționeze că măsurile vor fi implementate în funcție de situația epidemiologică, subliniind că dacă aceasta rămâne favorabilă, atunci măsurile nu-și au rostul.

România trebuie să se pregătească pentru valul 4

Medicul militar a continuat prin a spune că România trebuie să se pregătească pentru noul val de îmbolnăviri, precizând că se așteaptă ca tulpina Delta să devină dominanță în țara noastră în următoarele săptămâni. El spune că deja au fost confirmare focare la nivel de comunitate.

Acesta a spus că, momentan, tulpina Delta nu este dominantă în țară, dar că nu se fac suficiente secvențieri. Valeriu Gheorghiță a mai spus că a constatat că 30 -35 % dintre cazurile diagnosticare nu au un context epidemiologic particular, fiind vorba de o transmitere comunitară.

Am putea avea peste o mie de infectări în luna septembrie

Valeriu Gheorghiță a prezentat cel mai pesimist scenariu al pandemiei de coronavirus, având în vedere datele experților din sănătate publică. Potrivit acestuia, în a doua parte a lunii septembrie România va depăși 1.500 de infectări în fiecare zi, varianta Delta urmând să fie cea mai dominantă în următoarea perioadă.

Totodată, el a mai subliniat faptul că, o singură persoană infectată poate infecta alte opt persoane, numărul acestora putând fi chiar și mai mare de atât.

”Este un scenariu, este cel mai pesimist scenariu de lucru, efectuat de experții în sănătate publică, și care ne arată că, într-adevăr, în a doua parte a lunii septembrie, am putea depăși 1500 de cazuri pe zi.”, spune acesta.

Sursă foto: gov.ro