„PSD și acoliții săi fac tot posibilul să ne întoarcem la trecut. Am văzut ieri cu câtă satisfacție au primit unii politicieni decizia CCR Este încă un semn de nepăsare, inconștiență și lipsă de înțelegere a rolului pe care îl au. Surprinzătoare este perspectiva unor autorități care prin misiunea lor au obligația constituțională de a nu pierde din vedere interesul general al societății. Fără aceste sancțiuni, morții pe care azi îi plângem ar fi fost mult mai mulți.

Pericolul pandemiei nu a trecut ieri, odată cu decizia CCR. Regulile și sancțiunile impuse de autorități nu au alt scot decât protejarea vieții fiecăruia dinte noi. Le cer politicienilor ca prin acțiunile și discursul lor să nu mai pună în pericol viața concetățenilor lor. PSD a lucrat în Parlament mult și prost, toxic de-a dreptul, așa cum ne-a obișnuit în ultimii ani, acest partid nociv, care a scos în stradă sute de mii de români revoltați și a pus România într-o poziție jenantă în fața partenerilor noștri europeni. PSD a fost pe punctul să scoată România de pe parcursul european și să ne arunce cu zeci de ani în urmă. Legile propuse de PSD privind suspendarea plăților la utilități și credite au fost prost scrise și inaplicabile. Prin ceea ce continua să facă, pesediștii dovedesc că nu au abandonat acest obiectiv – controlul pe justiție. Dacă ar putea și nu s-ar teme de români, ar face-o imediat”, a transmis Klaus Iohannis.

Controlul politic pe justiție

„Nu au abandonat controlul politic pe justiție. Practicile de a legifera haotic, cu încălcare a dezbaterii parlamentare. Continuă și azi să facă la fel. PSD face asta pentru că a rămas preocupat să-și salveze baronii. PSD era preocupat să lovească din nou în funcțiile publice și să acorde unora privilegii. O astfel de măsură ar amnisția 1000 de aleși locali care au încălcat legea. Legi cu dedicație pentru baronii lor. PSD a infestat cu persoane obediente cele mai importante instituții din statul român. Oameni puși de PSD fac jocurile lor. În 2018 și în 2019, pesediștii au încercat să pună pe butuci ICCJ cu ajutorul acoliților. PSD lucreză mult și prost. Vor să amaneteze viitorul. Sunt ani pierduți pentru România și pentru români. Nu putem reseta România cât timp PSD mai are majoritatea în Parlament”, a adăugat Președintele României.

„Unica preocupare a PSD, chiar și în timpul unei crize umanitare, este să dea legi cu dedicație pentru oamenii lor. PSD vrea îi apere pe infractori, pe cei care încalcă și sfidează legea. Iată de ce resetarea României nu se va putea face atât timp cât PSD deține majoritatea parlamentară.