Schimbări majore la Facebook. Vor dispărea mai multe rubrici de la secțiunea informații

Crearea de rețele a devenit mult mai ușoară acum, datorită internetului. Datorită site-urilor și platformelor de socializare, a devenit extrem de ușor să cauți oameni online. Tot ce ai nevoie este un nume și, în urma acestuia, poți avea acces la majoritatea informațiilor personale ale acestora.

Cu toate acestea, se pare că Facebook intenționează să schimbe această situație. Într-un anunț recent, rețeaua de socializare a dezvăluit că va elimina informațiile despre opiniile religioase și politice, adresele și orientarea sexuală. Potrivit unui purtător de cuvânt, se presupune că acest lucru se face pentru ca Facebook să fie „mai ușor de navigat și de utilizat”.

Consultantul Matt Navarra a fost primul care a descoperit această schimbare. Se pare că a primit o notificare cu privire la noua actualizare, pe care a postat-o apoi pe Twitter-ul său.

„Facebook elimină opiniile religioase și informațiile despre „interesați în” de pe profiluri începând cu 1 decembrie 2022”, a raportat el.

Notificarea a adăugat că restul informațiilor despre utilizatorii lor vor rămâne pe profilurile acestora. Acestea includ datele de contact și informațiile de bază ale acestora, însă utilizatorii pot lăsa unele dintre acestea goale sau le pot face private, dacă este necesar. De asemenea, utilizatorii pot descărca o copie a datelor lor de pe Facebook, dacă doresc să le păstreze.

Internauții nu sunt siguri cu privire la această modificare

Inutil să mai spunem că schimbarea raportată i-a lăsat pe mulți confuzi. Unii se întreabă cum va face Facebook „mai ușor de navigat și de utilizat” prin eliminarea acestor informații. Alții suspectează un motiv ascuns pentru această schimbare. Unul chiar a declarat în mod flagrant că „acesta este cel mai rău lucru pe care l-ar fi putut face”.

„Este sincer crud și lipsit de respect faptul că nu mă lasă să spun care sunt opiniile mele religioase”, a precizat un internaut. „S-ar putea să ajung să-mi șterg contul de Facebook și aplicația dacă nu mi se permite să mai împărtășesc liber”.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al companiei ar fi adăugat că utilizatorii sunt în continuare liberi să împărtășească astfel de informații în altă parte pe Facebook.

Se presupune că eliminarea acestor câmpuri face parte din eforturile Facebook de a-și simplifica platforma. În mod evident, alte rețele de socializare importante nu oferă aceste informații. În plus, aceasta le oferă utilizatorilor un pic mai multă intimitate atunci când vine vorba de împărtășirea vieții lor online, scrie Hype.