Premierul Marcel Ciolacu a subliniat importanța ca politicienii să adopte măsuri menite să sprijine industria românească. În această optică, el a declarat că mașinile oficiale ale primului ministru sunt produse în România.

Marcel Ciolacu a adăugat că deplasările sale în afara țării au avut loc în cadrul unor programe bine structurate. Acestea au inclus întâlniri politice și discuții în zone cu preocupări legate de securitate.

Marcel Ciolacu vrea să meargă cu Dacia: Am decis foarte clar

Premierul a subliniat importanța ca politicienii să facă demersuri menite să sprijine industria. Marcel Ciolacu și-a exprimat o  hotărâre în cadrul unui eveniment de lansare a candidaților PSD din județul Argeș.

El a comunicat că a luat decizia fermă ca mașina oficială a primului ministru să fie un model Dacia. Acesta a mai spus ca  microbuzele destinate deplasării primului ministru să fie de la Ford.

„Am decis foarte clar că maşina oficială a primului ministru este Dacia. Am decis şi cu cei de la Ford că microbuzele cu care trebuie să se deplaseze primul ministru trebuie să fie Ford. Trebuie să ne implicăm, trebuie să fim alături de industrie”, a comentat acesta.

Premierul susține că nu a plecat din România ca să se plimbe

Marcel Ciolacu a subliniat necesitatea ca Guvernul să se implice și să fie alături de industrie pentru a sprijini și promova producția internă. De asemenea, premierul a subliniat că, în ciuda responsabilităților sale, a reușit să-și organizeze programul astfel încât să includă și întâlniri politice.

„Nu am plecat din ţară nici să mă plimb, am încercat, într-un program comasat – şi acest lucru pot să-l spună colegii mei – să avem şi întâlniri politice, cum este şi normal mai ales când te deplasezi în zone unde există crize de securitate”, a afirmat Marcel Ciolacu sâmbătă, la lansarea candidaţilor PSD din judeţul Argeş.

Acesta a evidențiat importanța extinderii infrastructurii de transport în județul Argeș și în alte regiuni.

Vizita în Dubai, afectată de o furtună puternică

Amintim că Marcel Ciolacu a efectuat o vizită oficială în Dubai și Emiratele Arabe Unite. El a fost însoțit de o delegație formată din mai mulți miniștri.

Ministrul de Externe, Luminița Odobescu, a fost prezentă alături de premier în Emiratele Arabe. Ea a anunțat că 20 de copii și doi profesori care erau blocați în Dubai din cauza unei furtuni se vor întoarce în țară cu premierul Marcel Ciolacu.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a comunicat joi că un grup de români aflat pe Aeroportul din Dubai, afectat de condițiile meteo nefavorabile, a revenit în țară cu o cursă aeriană operată din Abu Dhabi. Un al doilea grup de cetățeni români de pe aeroport și un al treilea grup, care a cerut ajutorul Consulatului din Dubai, au fost îndrumate spre cazare până la găsirea unei soluții de întoarcere.