Mai precis, noul șef al Skoda Autto va fi Thomas Schaefer. Acesta îl va înlocui pe Bernhard Maier, cel care a preluat funcția de președinte în anul 2015. De atunci, compania a raportat venituri şi profituri record. De asemenea, Maier a supervizat lansarea noilor modele Skoda, inclusiv mai multor SUV-uri.

Schaefer îşi va prelua postul imediat, se arată în comunicatul Skoda. El s-a alăturat Volkswagen în 2012, venind de la Mercedes-Benz.

Semne de redresare

La finalul săptămânii trecute, Skoda a anunţat că vede semne de redresare, după ce vânzările au scăzut cu 31% în primul semestru din 2020, pe fondul efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19). Compania se aşteaptă la o stabilizare graduală a pieţei auto în a doua parte a anului.

În primele şase luni din acest an, Skoda a livrat 426.700 de vehicule, în timp ce veniturile au scăzut cu 25%, la 7,55 miliarde de euro, iar profitul operaţional a înregistrat un declin de 72%, la 228 milioane de euro.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.