Potrivit Reuters, producătorul auto ceh, parte a grupului Volkswagen AG, are probleme mari. Mai exact, sursa citată precizează că Skodava anula câteva schimburi la uzinele sale, înaintea concediului anual de două săptămâni la nivelul companiei, în contextul în care deficitul de componente blochează producţia. Anunțul a fost făcut în cursul zilei de joi de către sindicate.

Astfel, concediul anual este programat în primele două săptămâni din august, dar unele schimburi vor fi anulate încă din 28 iulie, au informat sindicatele în publicaţia lor, Skodovacky Odborar.

Contactați de Reuters, reprezentanţii Skoda nu au fost disponibili imediat pentru a comenta informaţia. De menționat este faptul că, și în luna iunie compania a anulat unele schimburi.

Amintim faptul că Volkswagen este printre marii producători auto care au fost nevoiţi să-şi reducă producţia în 2021, din cauza crizei de semiconductori pentru industria auto. La rândul ei, Skoda a anunţat în luna iunie că automobilele electrice vor reprezenta cel puţin jumătate din vânzările sale în Europa în 2030, pe măsură ce va face tranziţia de la motoarele cu combustie internă în următorul deceniu.

Planurile Skoda pentru 2021

În ciuda problemelor din ultimele luni, Skoda are planuri mari pentru 2021. Sursa citată precizează că producătorul auto va lansa cel puţin trei noi modele complet electrice, care se vor adăuga celor două modele electrice actuale. Noile modele ar urma să fie poziţionate imediat sub SUV-ul electric Enyaq iV.

Totuși, până în prezent, grupul ceh nu a stabilit o dată anume până la care va face tranziţia completă de la motoarele cu combustie internă, dar şi-a propus ca în anul 2030 între 50% şi 70% din flota sa în Europa să aibă o propulsie electrică. Comparativ, în prezent mai puţin de 5% din automobilele vândute de Skoda sunt modele electrice.

În anul 2020, Skoda, cel mai mare exportator din Cehia, a livrat 1,005 milioane de automobile la nivel mondial, înregistrând o scădere de 19% comparativ cu 2019 în contextul pandemiei de coronavirus.