Scenariul cel mai negru pentru România. Pregătiți-vă să o luăm de la capăt, a susținut cercetătorul Octavian Jurma. El a dat de pământ cu autoritățile după ce acestea au anunțat redeschiderea școlilor. În opinia sa, stabilirea criteriului de 60% vaccinare pentru personalul unei școli nu reprezintă o garanție pentu absența focarelor din școli, pentru că efectul epidemiologic al măsurii este „infim”.

„Nu pot sa exprim in cuvinte ce sentiment imi lasa aceasta decizie…

Nu au preluat nimic din propunerile si petitiile zecilor de mii de parinti si a asociatiilor care ii reprezinta. 0% dialog social, 100% dictat politic in spirt cazon de tip „ordinul se executa, nu se discuta”

Aruncand acest criteriu, perfect arbitrar, de „60% dintre profesori si personal vaccinati” doar ca pretext pentru a ignora situatia epidemiologica, Presedintele arunca securea razboiului in sanul societatii civile de parca nu am fi suficient de divizati”, a scris Jurma pe Facebook.

60% din personal vaccinat nu poate impiedica scoala sa devina un focar

În opinia sa, efectul epidemiologic al masurii este infim. Asta pentru că 60% din personal vaccinat  anti-COVID nu poate impiedica scoala sa devina un focar, pentru ca inseamna un procent de sub 30% din comunitatea scolii respective.

„Efect este psihologic insa este imens pentru ca obligatia de vaccinare nu este inclusa in ordin, doar invitatia la ura si resentimente.

Probabil a fost mutilata propunerea ca scolile sa se deschida in functie de rata de vaccinare din localitatea respectiva + incidenta sub 3 la mie + certificat verde la intrarea in scoli pentru toti (elevi + profesori) + o carantina pentru toti pana coboram sub 3 la mie + certificat verde pentru toti dupa 3 la mie.

Acum e vina profesorilor ca nu se deschid scolile. Ei au devenit inamicul numarul 1 din cauza carora scoala nu se poate deschide, nu incompetenta si neglijenta voastra. Am terminat cu demonizarea medicilor si acum a venit randul profesorilor”, a mai scris Octavian Jurma.

Octavian Jurma: Pregătiți-vă să o luăm de la capăt

El s-a întrebat retoric ce ar trebui să se facă? Ar trebui ca parintii sa fugareasca profesorii cu furcile pe strada ca se se vaccineze? Sa ne transferam copiii in scolile vaccinate? – a continuat Octavian Jurma.

„Cand sa se vaccineze profesorii si personalul scolar? De ce nu au auntat asta acum 2 saptamani? Se stia exact unde vom fi azi. Gata cu certificatul verde? De ce nu il folosim?

Dar copiii ce bai au? Ei de ce sa nu fie vaccinati 60% in licee?

Dar parintii ce bai au? Ei de ce sa nu fie vaccinati 60%.

Dar comunitatea in care traiesc elevii ce bai are? De ce sa nu fie vaccinata 60%?

Dar tara ce bai are? De ce sa nu fie vaccinata 60%?”, a punctat celebrul cercetător.

El a atras atenția că sunt sute de copii in spitale, zeci de copii la ATI, sute de orfani. Sunt zeci de profesori morti, sute de profesori si mii de parinti schiloditi de boala. În opinia sa, acesta e pretul scolii deschise indiferent de gravitatea situatiei epidemiologice doar ca sa nu inchidem nimic in jurul scolilor.

„Au distrus din nou campania de vaccinare dar si certificatului verde. Pregatiti-va sa o luam de la capat…

Ma opresc aici pentru ca revolta ma face sa scriu lucruri pe care apoi o sa le regret”, a punctat acesta.