Liderul grupului PNL din Senat, Daniel Fenechiu, consideră că moţiunea simplă împotriva ministrului de Interne este „pur politică”, motivând că măsurile criticate de iniţiatori au fost luate în urma consultării specialiştilor.

În plus, Fenechiu a arătat că foştii miniştri de Interne social-democraţi nu au luat cuvântul pentru a-i reproşa ceva lui Marcel Vela.

”Nu are legătură cu profesionalismul”

„Printre criticii ministrului Vela nu s-au nimerit cei trei senatori care au deţinut această demnitate de ministru de Interne: n-am văzut-o nici pe doamna Dan reproşându-i ceva domnului Vela, nu l-am văzut nici pe domnul Moga, nici pe domnul Fifor.

Asta mă face să cred că moţiunea este politică şi nu are nicio legătură cu profesionalismul sau cu modalitatea în care domnul ministrul Vela a administrat Ministerul de Interne”, a spus Fenechiu, marţi, la dezbaterea moţiunii.

El a explicat că „moţiunea simplă este ca un examen”, votul fiind politic, în funcţie de majoritatea parlamentară.

„În momentul în care ministrul Vela dă un examen în Senat, format din 136 de persoane, dintre care 70 de senatori sunt PSD, este cât se poate de clar că în momentul în care votăm politic, examenul este picat.

”A urmat sfatul specialiștilor”

Domnul Vela nu are nicio şansă să promoveze acest examen, pentru că discutăm de un vot politic, în care PSD s-a hotărât să-l acuze de nişte lucruri şi i-a dat verdictul înainte să analizeze aceste lucruri.

Am văzut că i se reproşează nişte măsuri luate în pandemie. Cred că domnul Vela a luat măsurile la sfatul specialiştilor, care i-au sfătuit şi pe miniştrii anteriori”, a mai spus Fenechiu.

Senatul a adoptat, marţi, în şedinţa de plen, moţiunea simplă intitulată „Democraţia românească în derivă. Cu vela ruptă, în timp de pandemie”, depusă de social-democraţi împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela.

Votul a fost exprimat cu bile. În favoarea moţiunii au votat 65 senatori, 25 au fost împotrivă şi au fost înregistrate 5 abţineri.