Principalul suspect în cazul uciderii lui Florin Mototolea, liderul clanului Duduianu, a fost reţinut, vineri, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al PTB transmis vineri Agerpres, procurori criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti – Secţia de urmărire penală au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 26 de ani, din Bucureşti, inculpat în cauza de omor înregistrată în dimineaţa zilei de marţi.

În fapt, arată anchetatorii, din probatoriul administrat a rezultat că, pe fondul unui conflict spontan, izbucnit în timpul unui joc de noroc, bărbatul de 26 de ani ar fi aplicat victimei, un bărbat de 39 de ani, lovituri cu un obiect ascuţit, cauzându-i plăgi profunde, leziuni ce au impus transportarea victimei la spital, unde aceasta a decedat la scurt timp de la internare.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.

Parchetul informează că vineri acesta urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ministerul de Interne este cu ochii pe clanurile interlope

În acest context, amintim că Ministrul Afacerilor Interne a declarat vineri că este cu ochii pe clanurile interlope din București. În cadrul declarațiilor de la sediul MAI, Marcel Vela a mai spus că autoritățile își doresc o țară normală în care copiii pot fi crescuți în siguranță.

De asemenea, liderul sindicatului polițiștilor Europol, a spus la Digi24 că mulți polițiști cedează în fața interlopilor deoarece aceștia au la dispoziție foarte mulți bani și mijloace de intimidare. În opinia lui Cosmin Andreica, structurile MAI trebuie să se concentreze pe găsirea modalităților de protejare a polițiștilor.

„Aceste cazuri ar trebui să fie principala preocupare a structurilor din MAI pentru a găsi metodele necesare pentru a-i proteja”, consideră liderul sindicatului polițiștilor Europol.